ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Losing It

dans
04—05.04.2024

“Hoor je de bommen nog? Ik hoor ze.”  
 
Wat als je opgroeit in een oorlogszone? Wat als je politiek conflict dagelijks inademt en fysiek beleeft? Hoe hou je als kind in zo’n omgeving stand?

De choreografe en performer Samaa Wakim groeide op in bezet Palestijns gebied. In deze danssolo gaat ze op zoek naar de impact hiervan op haar identiteit. Met behulp van beweging en geluid, roept ze herinneringen op aan haar jeugd en aan de fantasiewereld die ze creëerde om te overleven. Gestuwd door de livemuziek van choreografe Samar Haddad King en haar eigen sounds, zweeft ze tussen angst en hoop, tussen de geluiden die haar ooit bang maakten en diegene die troost brachten. 

Samaa Wakim studeerde theater aan de Universiteit van Haifa. Ze was in verschillende internationale producties te zien waaronder Badke (A.M. Qattan Foundation, KVS en Les Ballets C de la B), I'm Yusuf and this is my brother (Shiber-Hur en Young Vic Theatre, Londen) en Kabaret (Khashabi theater, Haifa). Ze is ook lid van het Yaa Samar! Dance Theatre. Losing it maakt deel uit van het Un|Controlled Gestures?-project van het Goethe Instituut. 

Samar Haddad King studeerde voor choreografe aan The Ailey School/Fordham Universtity in New York en is de oprichtster en directrice van Yaa Samar! Dance Theatre. Ze was artist in residence bij Chaillot - Théâtre national de la Danse in Parijs en Resident Fellow en Toulmin Creator aan New York University. Ze maakte de choreografie voor We Live in Cairo (American Repertory Theater, Boston) en publiceerde een hoofdstuk over dans in de Arabische wereld in Contemporary Choreography (Routledge, 2018). 

produced by Khashabi Theatre, Yaa Samar! Dance Theatre (YSDT), Festival Theaterformen -Hanover | co-creators Samaa Wakim & Samar Haddad King | performed by Samaa Wakim | music by Samar Haddad King | song Turathy Album- Autostrad | light designer Cord Haldun | technical director Moody Kablawi

DUUR: 40 min.
Ramadan Friendly

Er is gratis water voor en na de voorstelling, je mag iets te drinken en/of te eten meenemen in de zaal en er is ook een stille ruimte.  
Meer over Ramadan Friendly

Presented by
Kaaitheater Kanal - Centre Pompidou
20€
18€
*14€
12€
8€
In collaboration with