ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Wie is Wie

Agnes Quackels
artistieke coördinatie

Barbara Van Lindt
artistieke coördinatie

Maria Dogahe
programmering

Charlotte Dhont
administratieve productieleiding
vertrouwenspersoon

Christian Hansen
podiumtechniek

Frank Vandezande
podiumtechniek

Geni Diez
podiumtechniek

Godfried Verschaffel
assistentie technische coördinatie

Jan Van Gijsel
coördinatie techniek, productie & planning

Lieselot Vanhoof
productieleiding Kaaistudio's & planning

Louise Crabbe
podiumtechniek

Nelson Polfliet
productieleiding

Ruben Wolfs
podiumtechniek

Ana Rappe
onthaal

Eva Decaesstecker
communicatie & persrelaties

Helena Verheye
communicatie & publicaties

Fatima-Zohra Ait El Maâti
communicatie groepen & publieksbemiddeling – city curation

Geertje Terlaeken
ticketing

Ismahen Gazdallah
digital & social content creation

Jessica Gysel
coördinatie team publiek en communicatie

Jonas Maes
digitale communicatie & partnerships

Lars Michiels
ticketing

Lus Baleci
onthaal

Margot Timmermans
front of house

Miriam Rottiers
boekhouding

Nadia El-Boubsi
human resources

Valerie Vernimme
coördinatie finance & support

William Vanhassel
office management

Ann Bollen
coördinatie infrastructuur & gebouwbeheer

Fatima Raklih
planning schoonmaak

Gus De Winter
schoonmaak

Mohamed Abbas
schoonmaak

Oumou Diallo
schoonmaak

Patrick Lauwers
technisch onderhoud

Serpil Akgün
schoonmaak

Ugur Ayhan
administratief / logistiek medewerker infrastructuur

Jonas Maes
coördinatie ICT

Agnes Quackels
algemene coördinatie

Barbara Van Lindt
algemene coördinatie

Valerie Vernimme
zakelijke coördinatie

Soulaimane Ali
waarnemend bestuurslid

An-Marie Lambrechts
lid

Bart Claes
secretaris

Bénédicte Lobelle
voorzitter

Gert Nys
regeringscommissaris

Greet Claes
regeringscommissaris

Liesbeth De Ridder
lid

Marleen Wynants
lid

Peter De Jonge
voorzitter dagelijks bestuur

Firdaouss Rian
waarnemend bestuurslid

Romanie Peters
lid

Shanice Wanjiku
lid

Eddy Van Gelder
Herman Croux
Mia Vaerman
Tine Declerck
leden

Partners

 

GLOBE AROMA

Globe Aroma is een Open Kunstencentrum dat onderdak biedt aan tientallen kunstenaars/nieuwkomers die elke dag komen creëren, repeteren en elkaar ontmoeten. Kaaitheater coproduceert een jaarlijks platform waarin een professionele kunstenaar samen met een diverse groep deelnemers een gemeenschappelijk kunstproject uitvoert. We ondersteunen Globe Aroma ook bij de financiële administratie.

HET THEATERFESTIVAL

Elk jaar trapt Het TheaterFestival het nieuwe seizoen af met een selectie van de meest verrassende en interessante producties van het afgelopen seizoen. Het festival vindt afwisselend plaats in Brussel, Antwerpen en Gent. Structurele partners zijn Kaaitheater, DE SINGEL en viernulvier. De 2023 editie vindt plaats van 7 tot 17 september in Brussel.

WORKSPACEBRUSSELS

workspacebrussels is een werkplaats voor podiumkunsten in hun meest hybride vormen. Jong en aanstormend talent kan er terecht voor residentieperiodes, coproducties en coaching. Kaaitheater biedt verschillende vormen van ondersteuning: repetitieruimte, kantoorruimte, administratieve ondersteuning en co-presentaties.

VUB/CROSSTALKS

Kaaitheater werkt al geruime tijd nauw samen met de VUB. Dit najaar sluiten we een nieuwe cyclus af van A Series of More-Than-Human Encounters. Onze belangrijkste partner voor deze reeks is VUB/Crosstalks, een transdisciplinair platform voor kennisuitwisseling tussen de academische wereld en de maatschappij via lezingen, debatten, residenties, tentoonstellingen en netwerkactiviteiten.

PASSA PORTA

Het internationale literatuurhuis Passa Porta is een unieke, meertalige ontmoetingsplaats in hartje Brussel voor iedereen die nieuwsgierig is naar ideeën, teksten en verhalen. In het verleden organiseerden Kaaitheater en Passa Porta regelmatig samen auteursgesprekken. Met The Wonders of Multilingualism organiseren we sinds 2022 samen een reeks ontmoetingen die de menselijke, culturele en politieke complexiteit van meertaligheid belichten.

Jobs

CULTURE ONDERNEMER (FREELANCE)

Kaaitheater zoekt culturele partner voor het ontwikkelen van een businessplan m.b.t. events & exploitatie nieuwe gebouw (freelance)

Kaaitheater is een huis voor dans, theater, performance en conversaties in Brussel. Ontstaan in 1977 als pionier van vernieuwende podiumkunsten, groeiden we uit tot een platform voor zowel artiesten van de Vlaamse Golf, als nieuwe generaties Belgische en internationale podiumkunstenaars.

Op dit moment wordt ons geliefde gebouw aan de Sainctelettesquare gerenoveerd en voorzien van een nieuwbouw. We hopen in 2026 te openen - met een tweede zaal, een stadsbalkon en ruimtes voor kunstenaars en publieksgroepen.

In de tussentijd blijven we programmeren in de Kaaistudios, en werken we samen met vele theaters en partners in en om Brussel, met wie we een veelzijdig programma presenteren.

Om onze eigen inkomsten te verhogen en zo onze artistieke werking verder uit te bouwen, zal Kaaitheater haar infrastructuur ter beschikking stellen voor zaalhuur, evenementen en nog te ontwikkelen andere formats. 

In het licht daarvan zoeken we een freelance ondernemende en out of the box denkende partner om dit luik mee vorm te geven tot een solide businessplan.

Opdracht

De opdracht bevat volgende elementen:

 • een marktbevraging en mapping van de evenementensector in Brussel en daarbuiten
 • de positionering van Kaaitheater met vernieuwde infrastructuur binnen deze markt
 • de organisatorische en technische randvoorwaarden om een efficiënt en haalbaar verhuurmodel neer te zetten (o.m. een uitbatingsmodel voor het café/de catering, de prijszetting van zalen en extra diensten, infofiches per locatie…)
 • een plan van aanpak (wat is er nodig in de organisatie om dit projectplan te implementeren: organogram, verhouding t.o.v.  artistiek programma…)
 • opdracht afgerond voorjaar 2024

Profiel & competenties

 • je hebt organisatorische kennis van evenementen, congressen en seminaries
 • je beschikt over een relevant netwerk in Brussel

Het Kaaitheater streeft naar gelijke kansen voor iedereen. We selecteren kandidaten op basis van competenties en talenten. Lees ons non-discriminatiebeleid.

Heb je interesse in deze oproep, stuur dan je beknopte cv en een motivatiebrief naar job@kaaitheater.be  vóór  1 november 2023. 

Voor bijkomende info kan je terecht op bestuur@kaaitheater.be 

Ken je de geknipte persoon voor deze vacature? Stuur ze dan snel door.

Over Kaaitheater

Kaaitheater is een huis voor dans, theater, performance en conversaties – stevig verankerd in Brussel. Ontstaan in 1977 als pionier van vernieuwende podiumkunsten, groeien we uit tot een platform voor zowel artiesten van de Vlaamse Golf, als nieuwe generaties Belgische en internationale podiumkunstenaars. 

Gedreven door de vraag How To Be Many? zet Kaaitheater nieuwe lijnen uit rond participatie en mediatie, om nieuwe generaties publiek te laten kennismaken met de veelzijdige, hedendaagse podiumkunsten. Ze maken ruimte voor een breed spectrum aan bezoekers, artiesten, verhalen en perspectieven, en doorkruisen de vele buurten en locaties in en rond Brussel.

Tussen 2022 en 2025 wordt onze geliefde gebouw aan de Sainctelettesquare grondig gerenoveerd. In 2025 trekken we in het nieuwe gebouw, dat met een tweede zaal, een stadsbalkon en ruimtes voor kunstenaars en publieksgroepen, de nieuwe stedelijke kunstenpool aan het kanaal uitstraling geeft. 

Tot die tijd kan je ons vinden bij de Kriekelaar in Schaarbeek, waar kantoor houden en regelmatig intiemere events programmeren. Natuurlijk blijven we presenteren in de Kaaistudios, de rest van ons programma vind je bij vele theaters en partners in en om Brussel, met wie we de komende jaren samen presenteren. 

How to be many?

Onder het motto How to Be Many? maken we ruimte voor een breed spectrum aan bezoekers, artiesten, verhalen en perspectieven, om de meerstemmigheid van de samenleving beter te leren weerspiegelen. 

How to be Many on Earth? How to meet in Many languages? How to be Many in the future? How to love in Many ways? How to connect across generations? How to be Many in the City? 

Het zijn vragen die als een rode draad doorheen onze programmering lopen en de dingen op scherp stellen. 

Netwerken

ACT

Art, Climate, Transition

The hope I am interested in is about broad perspectives with specific possibilities, ones that invite or demand that we act.’ – REBECCA SOLNIT

ACT is een Europees samenwerkingsproject rond kunst, ecologie, klimaatcrisis en sociale transitie. In dit tijdperk van klimaatverandering, massale uitsterving en groeiende ongelijkheid bundelen we onze krachten voor een hoopvol project: we verbinden brede perspectieven met specifieke, lokale contexten, die uitnodigen of vragen om te handelen: ACT.
ACT verenigt 10 Europese cultuurhuizen uit de beeldende en podiumkunsten en ontvangt steun van het Creative Europe Programma van de EU voor een periode van vier jaar (2019-2023).
 

www.artclimatetransition.eu

PARTNERS

 • ArtsAdmin – London – UK
 • Bunker – Ljubljana – Slovenia
 • Culturgest – Lisbon – Portugal (lead partner)
 • COAL – Paris – France
 • Domino – Zagreb – Croatia
 • Kaaitheater – Brussels – Belgium
 • Kampnagel – Hamburg – Germany
 • Lokomotiva – Skopje – Macedonia
 • NTIL – Riga – Latvia
 • Theater Rotterdam – Netherlands

 

BE MY GUEST


Be My Guest brengt elf internationale partners samen die aandacht hebben voor vernieuwende kunstvormen en bekend staan om hun betrokkenheid bij kunstenaars. Be My Guest vertrekt van samenwerking, vertrouwen en vrijheid van uitwisseling, zoekt naar flexibele manieren om in te spelen op de behoeften en trajecten van kunstenaars, en investeert op lange termijn in hun werk. Be My Guest biedt ook ruimte voor reflectie over de eigen beroepspraktijk en zoekt aansluiting bij actuele maatschappelijke vraagstukken.
 

PARTNERS

 • Belluard Festival – Fribourg – Switzerland
 • BUDA – Kortrijk – Belgium
 • ICI-CCN – Montpellier – France
 • Kaaitheater – Brussels – Belgium
 • La Bellone – Brussels – Belgium
 • Materiais Diversos – Lisbon – Portugal
 • MDT Stockholm - Sweden 
 • Parallèle – Marseille – France 
 • Short Theatre – Rome – Italy 
 • Tanzquartier – Vienna – Austria
 • Théâtre Saint-Gervais – Genève – Switzerland