ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

DreamCity: From Tunis for Brussels

Festival

Dit voorjaar verwelkomt KANAL-Centre Pompidou de eerste Brusselse editie van het Tunesische Dream City-festival. Het interdisciplinaire en onafhankelijke tweejaarlijkse festival dat in 2007 werd opgericht door de dansers Selma en Sofiane Ouissi is uitgegroeid tot een artistieke draaischijf tussen de Arabische wereld, Afrika en Europa. Het heeft de Medina in Tunis als thuisbasis en kaart actuele thema’s aan zoals migratie, emancipatie, mensenrechten en klimaat. Het staat ook gekend om zijn participatieve aanpak: wat er getoond wordt, ontstaat uit een hechte en duurzame samenwerking tussen de kunstenaars, de stad en haar inwoners.  

Het artistieke team van l’Art Rue, de organisatie achter Dream City, toont gedurende tien dagen een selectie van de drie laatste festivals. Op het programma: dans, performances, talks, muziek en films.  

Kunstenaars en deelnemers: Lawrence Abu Hamdan, Heba Y. Amin, Jalila Baccar, Ismaïl Bahri en Youssef Chebbi, Fakhri El Ghezal, Malek Gnaoui, Bouchra Khalili, Filipe Lourenço, Radouan Mriziga en Sondos Belhassen, Rabih Mroué, Selma en Sofiane Ouissi, Samaa Wakim en Samar Haddad King, Winter Family, Jozef Wouters, e.a.