ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Pers

Productiefoto's kan je downloaden op onze perspagina. Gelieve altijd de credits mee te vermelden.

Al onze persberichten kan je terugvinden in de Kaaitheater pressroom.

Algemeen beeldmateriaal, zoals het Kaaitheaterlogo en foto’s van onze gebouwen, vind je in de mediagalerij van onze pressroom.

Contact

Eva Decaesstecker
t +32 (0)2 274 03 64
m + 32 (0) 497 38 44 20
eva.decaesstecker@kaaitheater.be

Scholen en groepen

Wil je graag met je klas of groep naar een voorstelling van het Kaaitheater? Wij helpen je graag met het uitzoeken van een voorstelling op maat, met tips, meer uitleg, een inleiding, rondleiding of een ontmoeting met de artiest.

Voor een persoonlijke toelichting van ons programma maken we met plezier een individuele afspraak. 

In het Kaaitheater behouden wij 20% van onze tickets voor nieuw publiek, groepen en scholen tot 2 weken voor de voorstelling. Als een voorstelling uitverkocht is, bestaat de kans dat er nog tickets zijn voor scholen of groepen. 

contact en reserveren: 
Fatima-Zohra Ait El Maâti l audience@kaaitheater.be | 02 201 58 58

Zaalverhuur

De stookplaats van de voormalige geuzebrouwerij L’Étoile – vandaag de Kaaistudios –  in hartje Brussel is sinds jaar en dag hét laboratorium van Kaaitheater en partners, een plek waar makers van alle generaties resideren, creëren en presenteren.

De concertstudio is een ruimte van 100 m2 met een indrukwekkende hoogte van 6m70 en een zenitaal licht. Met de houten vloer en bakstenen wanden en uitstekende akoestiek, leent deze ruimte zich tot tal van activiteiten, van vergaderingen tot recepties en bedrijfsfeesten. Naast de concertstudio ligt een foyer met bar en een terras, die eveneens mee gehuurd kunnen worden.

Op zoek naar een karaktervolle, inspirerende locatie voor uw evenement?
Mail naar events@kaaitheater.be
Samen bekijken we graag de mogelijkheden om tegemoet te komen aan je specifieke wensen voor een geslaagd evenement.

De concertstudio kan onder anderen ingezet worden als:
• Les-, vergader- of conferentiezaal
• Projectiekamer of bioscoopzaal
• Repetitieruimte
• Receptiezaal

Capaciteit:
In debatopstelling met rijen: maximum 50 personen
In vergaderopstelling: maximum 30 personen
In receptieopstelling: maximum 136 personen (concertstudio + bar) 

Good to know

Wachtlijst

Bij uitverkochte voorstellingen wordt 1 uur voor aanvang een wachtlijst aangelegd op de locatie van de voorstelling. Je kunt hier enkel ter plaatste op intekenen. We kunnen je geen plaats garanderen, maar als je vroeg komt is de kans zeer reëel dat je toch nog een kaartje bemachtigt. Gelieve cash te betalen.

Laatkomers

Na aanvang van de voorstelling worden geen toeschouwers meer toegelaten.
Wanneer je de zaal tijdens de voorstelling verlaat, kun je enkel terug naar binnen als er een pauze is.
Je krijgt tickets enkel terugbetaald of omgeruild wanneer de voorstelling wordt afgelast.

Kinderen toegelaten?

Wil je met je kinderen naar de voorstelling, check dan telefonisch de aanbevolen minimumleeftijd.
Baby’s en kleuters mag je niet meenemen in de voorstellingen.

Scholen en groepen

U kan al de nodige informatie vinden op onze scholen en groepen pagina. 

Gsm, foto’s, opnames

Schakel je gsm volledig uit tijdens de voorstelling.
Het is niet toegelaten foto’s, klank- of beeldopnames van de voorstelling te maken, tenzij anders vermeld.

Toegankelijkheid

HTBM in the city

Geworteld in onze 'How to be Many?' filosofie proberen we rekening te houden met ZOVEEL ALS MOGELIJK BEHOEFTES VANUIT ONS PUBLIEK. 


We proberen alles wat we kunnen om onze ruimtes en voorstellingen zo toegankelijk als mogelijk te maken. Omdat dit een continu proces is, werken we samen met het Brusselse collectief Constant vzw aan het project A cane, sticky notes, another body. Via dit proces proberen we om alle aspecten van toegankelijkheid, zowel fysiek als mentaal, en zowel individueel als collectief de nodige aandacht te geven.  

Onder vind je een overzicht van de maatregelen tot nog toe. Als je specifieke wensen, suggesties of andere opmerkingen hebt, contacteer Lars Michiels via tickets@kaaitheater.be

Personen met beperkte mobiliteit

Als je een voorstelling wil bijwonen, stuur liefst een week van tevoren een mail naar Lars Michiels op tickets@kaaitheater.be. Bij voorstellingen bij onze partners neem je het beste contact op met het desbetreffende huis. 
Klik op de onderstaande locaties voor meer informatie.

Ons voormalig brouwerijgebouw werd destijds niet neergezet met als doel een publieke functie te hebben. We hebben de best mogelijke procedure uitgewerkt om toegankelijkheid voor mensen met mobiele beperkingen te kunnen garanderen binnen de infrastructuur: tredes en traphaltes worden vermeden vanaf straatniveau via de laad- en loskade van de venue (d.i. de grote garagepoort met de grote seizoensaffiche). De gang, parallel met het onthaal en buiten de publieke zone om, voert de bezoeker rechtstreeks tot in de Theaterzaal. In deze private zone bevindt zich ook de platformlift die mensen met mobiele beperkingen rechtstreeks tot aan de centrale liftschacht kan leiden. Van hieruit worden de toiletten (-1), de foyer/Concertstudio (1), de Dansstudio (2) en de Penthouse (4) hinderloos bediend. 

Inkom Kaaitheater (niet De Kriekelaar) en zaaltoegang liggen beiden op de begane grond. Let wel: deze beweging veronderstelt de passage van een drempelplaat aan het onthaal en de afdaling van een lichte helling in de tuin (open lucht). Manoeuvres die een zekere behendigheid veronderstellen, in herfst en winter bestaat de kans op gladheid bij deze helling.

Boventitels

Kaaitheater is een huis voor podiumkunsten dat door de Vlaamse gemeenschap gesubsidieerd is. Als de voorstelling teksten bevat dat niet in het Nederlands zijn, proberen we ondertiteling of vertaling op papier te voorzien. Behalve voor sommige (internationale) voorstellingen met redelijk eenvoudig gebruik van Engels, waarvoor we geen vertaling voorzien. Alle info over taal en ondertiteling vind je op de pagina van de voorstellingen zelf. 

Eten en drinken

Als je daar behoefte aan hebt (om wat voor reden dan ook), kan je als bezoeker iets kleins eten en drank meenemen tijdens de voorstelling. Laat het duidelijk zijn dat we liever geen popcorn fest hebben, en geen morsige theatervloer, dus graag respectvol handelen. Glas, borden en bestek zijn niet toegelaten in de zaal. Voor en na de voorstelling bieden we in de Kaaistudios en De Kriekelaar gratis water aan. 

Content warnings

Bij Kaaitheater worden we gedreven door het verlangen om hedendaagse kunst op het podium te ondersteunen en te tonen. Dit betekent dat het werk dat we presenteren soms de conventies en normen van de maatschappij en het theater op de proef stelt of verstoort. We zijn er vast van overtuigd dat content warnings in dit opzicht een essentieel hulpmiddel zijn om zoveel mogelijk verschillende mensen in staat te stellen ons programma bij te wonen.

Door content warnings te gebruiken voor ons programma, willen we een omgeving creëren die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en gastvrij is, en tegelijkertijd hedendaagse artistieke praktijken koesteren die soms subversief of uitdagend kunnen zijn.

Omdat we deze waarschuwingen echter ook niet willen opdringen aan mensen die liever minder informatie krijgen over de voorstellingen die ze willen bijwonen, kan je ze enkel lezen op de programmapagina's, en enkel als je dat wenst.