Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Toneelschrijfprijs 2020

online
10.09.2020

De Toneelschrijfprijs – ter waarde van € 10.000 – bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige toneeltekst. De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs 2020 bestaat uit theaterauteur en regisseur Judith de Rijke (voorzitter), maker en acteur Rashif El Kaoui en cultuurjournalist Els Van Steenberghe. Zij nomineerden dit jaar uit 53 inzendingen de beste Nederlandstalige teksten die tussen 1 april 2019 en 31 december 2019 voor het eerst werden opgevoerd:

Hertenleer van Anna Carlier
Immens van Vincent van der Valk & Casper Vandeputte
Ode aan Buldegart van Bastiaan Vandendriessche
De Poolse bruid van Jibbe Willems

Op donderdag 10 september wordt de laureaat van de Toneelschrijfprijs 2020 bekendgemaakt. De prijs is een initiatief van de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van deAuteurs en het Lira Fonds.

 

 

Literatuur Vlaanderen ondersteunt de letterensector in Vlaanderen - van auteur tot lezer - en speelt een actieve rol in het bijeenbrengen van de vele spelers van de boekensector. De Taalunie ontwikkelt en stimuleert beleid voor het Nederlands in Nederland, Vlaanderen en Suriname, en ondersteunt het Nederlands in de wereld. Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek(theater), dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Het Nederlands Letterenfonds stimuleert de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. deAuteurs beheert de auteursrechten of royalty’s voor auteurs in Vlaanderen actief binnen de categorieën literatuur, televisie- en radiofictie, bioscoopfilm, documentaire, strip en illustratie, theater, dans, scènemuziek en multimediafictie. Lira beheert collectief auteursrechten en vergoedingsaanspraken van schrijvers, journalisten en vertalers. Lira zet zich in voor een betere positie van makers van tekst door uitoefening, bescherming en bevordering van auteursrechten.

DURATION : 90 min.
LANGUAGE : Dutch