ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Performatik 2011

Festival

Black box of white cube?

Het Performatikfestival zet tien dagen lang de hedendaagse ‘performance art’ of ‘live art’ in de kijker. Voor de tweede keer werken we hiervoor samen met heel wat Brusselse partners. Op die manier kijken we niet enkel vanuit theater en dans naar deze kunstvorm, maar ook vanuit de beeldende kunst, waar performance art vroeger al floreerde en ook nu weer actueel is. Zo stelt WIELS in The Other Tradition een generatie kunstenaars voor die doorheen acties kijkt wat kunst kan doen eerder dan wat ze kan verbeelden. Ook Mette Edvardsen laat het zichtbare kunstobject achterwege in haar performance BLACK. Andere kunstenaars willen objecten net nieuw leven inblazen: Ivo Dimchev gaat aan de slag met de draagbare sculpturen van Franz West, Zoë Laughlin onderzoekt kneedbare vloeistoffen, Dawn Scarfe doet iets met wijnglazen en Patricia Portela vertrekt van een teruggevonden doos vol teksten en voorwerpen.
  
Het festival kiest ook resoluut voor kunstenaars die hun eigen wereld durven verlaten. Beeldend kunstenaar Dominique Gonzalez-Foerster zoekt samen met muzikant Ari Benjamin Meyers het theater op, terwijl Kaai-artist in residence Kris Verdonck een tentoonstellingsparcours maakt in de Raffinerie. Voor beiden is Kafka een inspiratiebron.
  
Emoties te over bij Mette Ingvartsen en Christoph Hefti, maar verder valt op dat veel kunstenaars terug naar het woord grijpen, dat de kunst van het vertellen geherdefinieerd wordt. We kijken uit naar de lecture-performances van ondermeer Tris Vonna-Michel en Barbara Matijevic en Giuseppe Chico.
  
Black box of white cube? Voorstelling of tentoonstelling? In het Performatikfestival worden, met zeven wereldpremières en vijf Belgische premières, grenzen opgezocht, codes ontrafeld en ontmoetingen tussen verschillende kunstwerelden gestimuleerd. Wie het meest onmisbaar is in deze hier-en-nu-ontmoetingen bent u, toeschouwer en deelnemer. Welkom!

Presented by
Kaaitheater Argos Bozar CC Strombeek Q-02 WIELS Cinematek Beursschouwburg

Programmed in Performatik 2011 :

Events