ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Living Archive

performance
04—05.03.2011

Een associatief beeld- en klankgedicht

Mensen kan men identificeren door een vingerafdruk. Men kan ze ook herkennen aan hun stem. Een stem komt uit het lichaam, ze drijft op de adem en is in die zin één van de meest persoonlijke instrumenten van een individu. In de danswereld heeft Myriam Van Imschoot al heel lang ‘een stem’: als critica schreef zij o.a. over William Forsythe, Steve Paxton en Marc Vanrunxt; als historica publiceerde zij o.a. over Le Sacre du Printemps en over improvisatie, als dramaturge werkte zij o.m. met Meg Stuart, Benoît Lachambre, Philipp Gehmacher. Zij is tevens oprichtster van Sarma, het digitale platform voor kritiek, dramaturgie en onderzoek i.v.m. dans. 

Vanaf 2007 begon zij haar eigen artistieke werk te ontwikkelen en presenteerde zij een reeks geluidsinstallaties, performances en video's. Bij twee producties van de theatergroep Tristero, nl. Living en The Search Project fungeerde zij als coach / (co)regisseur. In haar carrière ging ze van van de theorie naar de praktijk, van beschouwer naar maker. 

In Living Archive staat zij solo op de planken en gaat zij de uitdaging aan om aan het totnogtoe door haar verzamelde archief letterlijk ‘ een stem’ te geven. Dat archief bestaat uit een professionele erfenis van interviews en gesprekken met dansers en choreografen, maar ook uit heel persoonlijke audiorelicten: de eerste liefdescassetjes en mixed tapes, gesprekken met verwanten en vrienden en – uit het familiealbum – zeemansliedjes en radioboodschappen die haar vader in de Koude Oorlog onderschepte… 

Living Archive is een associatief beeld- en klankgedicht, een stemmen- en klankenverzameling bijeengebracht door Myriam Van Imschoot en waarbij zij zelf optreedt als de behoeder van de stemmen, als de buikspreker die het archief tot leven wekt.

concept & performance Myriam Van Imschoot | set Myriam Van Imschoot & Nadine Van Imschoot | technique Chris Segers (Kaaitheater) | assistants to the director Kristien Van den Brande & Dimitry Massyn | production assistant Lisse Doms | production Kaaitheater (Brussels) | co-production Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) | special thanks for their support in many ways
Joris Van Imschoot, Jo Huybrechts, Alexandre Roccoli, Vladimir Miller,
Jorge Leon, Meg Stuart, Ivo Dimchev, Lilia Mestre, Mette Edvardsen, Joke
Heylen, Evelyn Van Fraussen, Gérard Kurdian, Jack Hauser, Sabina
Holzer, Johan Reyniers, Dianne Weller, Barbara Raes, Jeroen Fabius,
Katleen Van Langendonck, Bram Coeman, Lucas Coeman, Brecht
Vandenbroucke, Denise François, Ria Ghesquière, Steven De Backer, Jenny
François, Koen Dewulf, Veerle Aendekerk, Ellen De Nayer & Bronks

TALEN: Nederlands Engels