ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Chto Delat?, Hedwig Houben, Zoe Laughlin & Christoph Hefti

muziek
performance
talk
film
01.03.2011

CHTO DELAT? [RU]
The Tower: A Songspiel

VIDEO • Chto Delat? (What is to be done?) is een activistisch kunstenaarscollectief dat cruciale vragen stelt over de verbindingen tussen kunst en politiek engagement.  De videofilm The Tower: A Songspiel  (Rusland, 2010) is gebaseerd op originele documenten uit de actuele Russische politiek en gaat over het conflict omtrent de bouw in Sint-Peterburg van een 403 meter hoge toren door olie- en gasgigant Gazprom. Een verpletterend beeld van de onderdrukkende macht in het huidige Rusland.

HEDWIG HOUBEN [NL]
Colour and Shapes, a short explanation of my artistic practice + Six Possibilities For A Sculpture

LECTURE-PERFORMANCE • In Colour and Shapes vertelt kunstenares Hedwig Houben, die onderzoek verricht aan het HISK in Gent, over een aantal basisvormen: bol, kegel, cilinder, piramide en kubus. Zij staan symbool voor de emoties die bij het creatieproces komen kijken. Met Six Possibilities For A Sculpture toont zij ons de twijfels die met het creëren gepaard gaan. Verfrissend hoe zij kunst vanuit een totaal onverwachte hoek benadert.

ZOE LAUGHLIN [GB]
The Performativity of Matter

LECTURE-PERFORMANCE • Zoe Laughlin creëert een universum dat een verbluffend inzicht geeft in de wondere wereld van materialen. Zij onderzoekt kneedbare vloeistoffen, het geluid en het gevoel van objecten en de relatie tussen objecten en materialen en doet dat gevat, met humor en een ontwapenende charme.

CHRISTOPH HEFTI [CH]
Climbin’ down the tree and walking to town

PERFORMANCE/CONCERT • De Zwitserse modeontwerper, performer en muzikant Christoph Hefti stond voor Performatik 09 in de Kaaistudio’s met zijn popgroep Taxi Val Mentek. Nu doet hij de Beurs aan met een uit de hand gelopen carnavalesk concert vol bokkensprongen en metamorfoses, een mix van sappige musical, stampende samba, stemmige crooning en meer, bezworen door de knetterende theremingeluiden van Locke Wheeler.