ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Breeding, Brains and Beauty

dans
performance
30—31.08.2008

In uw verbeelding

Breeding, Brains and Beauty brengt vijf performers samen die al eerder in diverse constellaties met elkaar hebben samengewerkt: Jan Ritsema, Bojana Cvejić, Mette Ingvartsen, Jefta Van Dinther en Sandra Iché.

Waar in eerdere projecten – zoals b.v. Pipelines en knowH2Ow – vertrokken werd van een wel gedefinieerde politieke, sociale en wetenschappelijke inhoud, is Breeding, Brains and Beauty veeleer artistiek-experimenteel van aard. COCOs focust in de eerste plaats op de ervaring die u als toeschouwer ondergaat, op de reis die u doorheen en dankzij uw zintuigen tijdens deze theateravond mee-maakt. Theatrale, radiofonische, filmische en choreografische impulsen worden in parallelle banen op u afgestuurd. U kiest zelf welke prikkels u tot uzelf wil laten doordringen: de visuele, de auditieve of een combinatie van beide.

Breeding, Brains and Beauty is een choreografie waarin een wisselende verzameling van parameters gehanteerd wordt, ontleend aan de melodramatische Hollywoodfilms uit de jaren 1940. Onder choreografie verstaat COCOs: een compositie van bewegingen in de ruimte tussen lichamen, ontmoetingen en relaties, tussen het zichtbare en het hoorbare, het concrete en het algemene, tussen het gestuele en het formele & abstracte, tussen film, dans en theater. Muziek en woorden reizen heen en weer tussen de oren van de toeschouwers en het versterkte geluid in de ruimte. Geluid ontvangen door een koptelefoon en kijken naar een geluidloos spel van gebaren, bewegingen en handelingen: de toeschouwer ervaart een vreemde mengeling van intimiteit en afstand van de blik en herschrijft hierdoor zijn eigen voorstelling in zijn verbeelding.

by Bojana Cvejić, Jefta van Dinther, Sandra Iché, Mette Ingvartsen, Jan Ritsema | production Avec Jan Jib Co & Kerstin Schroth | co-production Kaaitheater