Ariella Aïsha Azoulay, Hagar Ophir & Juna Suleiman

Travelling sources, between two cups of tea

Travelling sources, between two cups of tea
Travelling sources, between two cups of tea

20.10.2023

Travelling sources brengt het publiek samen voor een avond van storytelling, beginnend met een kopje thee. Ariella Aïsha Azoulay nodigt twee vertellers uit om verhalen van gemeenschappen uit de stille kant van de geschiedenis opnieuw te vertellen. Hagar Ophir voert samen met Juna Suleiman Ophir’s performance Recalling History op, dat over een familieobject uit Algerije gaat. De avond sluit af met het delen van reflecties en indrukken, en een laatste kopje thee. 

Ariella Aïsha Azoulay is schrijver, curator van anti-koloniale archieven, filmessayist en denker over wereldrijken en hun verschillende technologieën (van geografische onderverdeling tot fotografie). Ze is professor Moderne Cultuur en Media in de vakgroep Vergelijkende Literatuur aan de Brown University. Haar werk focust op het ontleren van imperialistische geschiedenis. Aan de hand van archieven wil ze anti-koloniale kennis opbouwen en potentiële verhalen laten ontstaan. 

Juna Suleiman is een Palestijnse filmmaker, casting director, filmmonteur en actrice. Na het afronden van haar studies Cinema en Televisie in 2006, werkte ze aan verschillende films alsook haar eerste documentaire Mussolini’s Sister, waarvoor ze verschillende internationale nominaties en prijzen ontving. 

Hagar Ophir is een multidisciplinaire kunstentenaar, opgeleid als historica, scenograaf en danser. Haar werk stelt geschiedenis voor als een ruimte voor actie en verbeelding van potentiële realiteiten, over de grenzen van tijd, naties en ideologieën heen. Een aantal van haar recente werken zijn de internationaal gepresenteerde voorstellingen Recalling History I (2019), Restless Objects (2021) en Recalling History II - Gentle Revenge (2022). 


curators Hari Prasad Sacré, Arshia Ali Azmat & Hoda Siahtiri | production Kaaitheater  | co-production VUB Crosstalks & Cinema Palace | with the support of Sint-Lucas Antwerp, Constant

There's more

Ariella Aïsha Azoulay

Museums in Europe are not European

talk

Museums in Europe are not European
Museums in Europe are not European
VUB Aula Q
do 19.10.23

In deze lezing heeft Ariella Aïsha Azoulay het over de onmogelijkheid om koloniale musea zoals het Belgisch Koninklijk Musuem voor Midden-Africa te dekoloniseren, zonder daarbij de hele wereld te dekoloniseren. 

Ariella Aïsha Azoulay

The world like a jewel in the hand

film

The world like a jewel in the hand
The world like a jewel in the hand
Cinema Palace
wo 18.10.23

Traveling sources begint met de vertoning van Ariella Aïsha Azoulay’s filmessay The world like a jewel in the hand. De film beschouwt gestolen kunst als kritische getuigen van het imperiale geweld. Het herbeschouwt deze kunst als sporen en ruïnes van werelden die zogezegd niet meer zouden kunnen bestaan.