the vacuum cleaner [UK]

Mental

Mental
Mental

22.02 – 24.02.2018

De Metropolitan Police noemt hem een extremist. Volgens de Britse gezondheidzorg is hij schizofreen, bipolair en heeft hij borderline. Hijzelf verkiest de term Mental. Na 14 jaar als outlaw en psychiatrische patiënt doorgebracht te hebben, nodigt the vacuum cleaner je uit in zijn slaapkamer om te luisteren naar zijn levensverhaal. Vertrekpunt zijn talloze dokters- en politiedossiers en rechterlijke bevelen waar hij met behulp van de privacywetgeving de hand op wist te leggen.

• De Britse performancekunstenaar James Leadbitter – aka the vacuum cleaner – maakt one man shows, installaties en films die op tegelijk provocatieve en subtiele wijze de taboes rond mentaal welzijn aankaarten. Hij richtte samen met John Jordan The Laboratory of Insurrectionary Imagination op, dat op de affiche stond van Burning Ice #8. De afgelopen jaren maakte hij werk voor o.a. Tate Modern, Wellcome Collection, Nottingham Contemporary, BBC4, Channel 4 en Arte. Zijn theaterwerk was inmiddels te zien op een groot aantal Europese festivals en podia.

‘Raw, open, powerful… entirely devoid of a sense of self-preservation’ – The Guardian


 ‘This essential show is a fascinating, stigma-smashing experience’ – The Scotsman

‘One of the most powerful portraits of creativity and depression I’ve ever seen… a heart-rending journey.’ – RealTime Arts

 ‘Leaves you lost for words’ – The Herald


created and performed by the vacuum cleaner | additional direction Kim Noble | produced by Hannah Hull, Amy Hicks | designed by Sophie Nathan | originally developed with Tania El Khoury | support Arts Council England, Artsadmin, In Between Time

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Erik Thys, the vacuum cleaner, Hannah Hull & Inne Goris

On Creativity, Psychiatric Vulnerability, and Madlove

talk

On Creativity, Psychiatric Vulnerability, and Madlove
On Creativity, Psychiatric Vulnerability, and Madlove
Kaaistudio's
vr 23.02.18

Bestaat er een verwantschap tussen creatieve gevoeligheid en psychiatrische kwetsbaarheid? Zijn creatieve geesten ook fragiele geesten? Psychiater Erik Thys geeft een keynote-lezing en gaat dan in debat met Hannah Hull en the vacuum cleaner (Madlove) en Inne Goris (Huis).

the vacuum cleaner

Madlove

workshop

Madlove
Madlove
Atelier Kaos
di 20.02.18

Samen met artieste Hannah Hull nodigt the vacuum cleaner je uit voor een workshop over geestelijk gezond zijn en het psychiatrisch centrum van de toekomst. Hoe kun je de machtsrelaties tussen patiënt en personeel beter begrijpen?