ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

ur phantom eyes, our crystalized pains + Shaharazad

P.A.R.T.S. Graduation Festival MA STUDIOS

dans
23—24.05.2024

Double bill


Osamu Shikichi
ユアファントムアイ、アワクリスタライズペイン 
ur phantom eyes, our crystalized pains

Wanneer een oog haar zicht verliest – zoals ogen soms doen – dan behoudt ze de beelden als spoken of herinneringen. Pijn is geen emotie maar een gevoel waarmee je het gemakkelijkst kan meevoelen. Wanneer het water dat uit je ogen stroomt een oceaan vormt, zal je opnieuw geboren worden in haar vruchtwater en zal je een nieuw lichaam zien. 


Adem Ouhaibia
Shaharazad

Shaharazad vertrekt van de bewegingsmethodes van hiphop binnen de hedendaagse danswereld. Samen met Marita Schwanke onderzoekt Adem Ouhaibia hoe deze methodes vertaald en vervormd kunnen worden met aandacht voor ieders achtergrond en kennis. Uit dit onderzoek komen de praktijk Breaking technologies – the five elements of breaking en de performance Shaharazad voort.

Shaharazad gaat over sporen maken en achterlaten, als een opname van het verleden maar ook als verbeelding van de toekomst. Het stelt vragen bij de manier van dans lezen en dans delen met een divers publiek. Geïnspireerd door Roland Barthes’ idee van ‘de dood van de auteur’, concentreert de voorstelling zich op de verschillende ervaringen die samenkomen, uit elkaar drijven en transformeren. In hoeverre is dans toegankelijk voor een buitenstaander? Net als bij het publiek, spreken ook de performers en makers verschillende talen, al hebben zij wel iets gemeen. Ze delen hun interesse in kunst en in dans, en leunen op een web van kennis en trajecten waar ze doorgegaan zijn. Met deze voorstelling willen Marita Schwanke en Adem Ouhaibia bedenken wat de toekomst kan zijn.

De wrijving tussen de zogenaamde ‘hoge kunst’ (hedendaagse dans) en ‘lage kunst’ (hiphop) is deel van de toekomst die ze willen verbeelden.

our phantom eyes, our crystalized pains
choreography, direction Osamu Shikichi | co-research Ching Shu Huang, Géraldine Haas | performance Ching Shu Huang, Geraldine Haas, Osamu Shikichi | mentors Luis Garay, Stefa Govaart, Kopano Maroga | photo credit: Osamu Shikichi

Shaharazad
choreographer Adem Ouhaibia | collaborator Marita Schwanke | performers Marita Schwanke, Adem Ouhaibia | mentor Radouan Mriziga | outside eye Haider Al Timimi | photo credit picture edited by Adem Ouhaibia

Op verzoek van de STUDIOS-studenten zullen de ticketinkomsten van de voorstellingen volledig gedoneerd worden aan Living Stipends for Palestine, een initiatief van Mophradat, dat Palestijnse kunstenaars die getroffen zijn door de huidige crisis ondersteunt met een beurs voor 6 maanden. 
Elke avond, na afloop van de voorstellingen, zullen er PARTS t-shirts en sjaals te koop zijn. De winst gaat rechtstreeks naar hetzelfde fonds. 
Meer informatie over het project:
https://mophradat.org/en/program/living-stipends-for-palestine/
 

Presented by
Kaaitheater P.A.R.T.S.
€5€
*8€
12€