ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Rush

dans
27—28.03.2024

Als je ooit het werk van choreografe Mette Ingvartsen hebt gezien, ben je misschien ook bekend met performer Manon Santkin, die samen met Mette afstudeerde aan P.A.R.T.S. en de afgelopen twintig jaar deelnam aan tien van haar creaties. 

Rush is een solo van Mette voor Manon. Het is een eerbetoon aan de daad van het optreden en een viering van hun intense en langdurige samenwerking. Samen herbekijken ze materialen en partituren van vroegere voorstellingen, terwijl ze er een nieuwe vorm aan geven door middel van verhalen en vertellingen. Uit deze poging om hun gemeenschappelijke ecosysteem, hun eigenlijke artistieke praktijk te 'herbebossen', ontstaat een verrassende chronologie, een energiestoot die reflecteert over het plezier van optreden.  

“Elk proces had zijn eigen universum, met zijn eigen horizon van concepten, een specifieke kern van fysieke en expressieve mogelijkheden, waar we de stukken omheen bouwden. De creaties die ik samen met Mette Ingvartsen heb gemaakt hebben allemaal iets heel concreets, verankerd in het hier en nu, maar er loopt ook een sterke lijn van fictie doorheen. Het gaat altijd evenveel over wat we doen als over wat we ons inbeelden terwijl we optreden. Alsof je een continuüm creëert tussen fictie, verbeelding en werkelijkheid. (...) Terugkijken en ons als performer wagen aan wat we de afgelopen 20 jaar hebben gemaakt is als het toevoegen van wormgaten in dit realiteit-fictie continuüm. Of als het creëren van doorgangen tussen heden en verleden, materialiteit en fictie, utopie en creatie.” – Manon Santkin 

• Mette Ingvartsen (zij/haar) is een Deense choreografe en danseres die in 2004 afstudeerde aan PARTS. Haar werk wordt gekenmerkt door hybriditeit en houdt zich bezig met het uitbreiden van choreografische praktijken door dans en beweging te combineren met andere gebieden, zoals beeldende kunst, technologie, taal en theorie. In 2003 richtte Ingvartsen haar eigen gezelschap op en sindsdien is haar werk te zien geweest in heel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Azië. Tussen 2012 en 2016 was ze artist-in-residence bij Kaaitheater in Brussel.  

concept & choreography Mette Ingvartsen | with Manon Santkin | choreographic assistant Thomas Bîrzan | technical direction and lighting design Hans Meijer | sound design & sound technique Milan Van Doren | 
technique Jan-Simon De Lille | music Will Guthrie, Peter Lenaerts, Gregorio Allegri, Gene Krupa and Buddy Rich, Benny Goodman management Ruth Collier | production and administration Joey Ng | communication Jeroen Goffings | production Great Investment vzw | co-production STUK, cofinanced by the Creative Europe Programme of the European Union in the framework of DANCE ON PASS ON DREAM ON, VIERNULVIER, Montpellier Danse, Tanzquartier Wien, Charleroi danse centre chorégraphique de Wallonie – Bruxelles, SPRING, CND Centre national de la danse, Perpodium | Great Investment is supported by The Flemish Authorities, Tax Shelter of the Belgian Federal Government, The Danish Arts Council & The Flemish Community Commission (VGC) 

DUUR: 90 min.
TALEN: Engels

 

Deze voorstelling bevat stroboscopisch licht en harde geluiden.

CONTENT WARNING

Deze voorstelling bevat naaktheid en beschrijvingen en/of voorstellingen van seks en fysiek geweld.

Ramadan Friendly

Er is gratis water voor en na de voorstelling, je mag iets te drinken en/of te eten meenemen in de zaal en er is ook een stille ruimte.
Meer over Ramadan Friendly

Presented by
Kaaitheater Charleroi danse / La Raffinerie
12€
*8€
5€
In collaboration with