ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

CANCELLED - Travelling sources, between two cups of tea

A storytelling evening

performance
How to Tell Many Stories?
20.10.2023

In light of recent events, it is not possible for Jewish Algerian-Palestinian professor Ariella Aïsha Azoulay, who was born and raised in colonised Palestine, to come to Brussels. Therefore, after careful deliberation with Travelling Sources' curators Hari Prasad Sacré, Arshia Ali Azmat & Hoda Siahtiri, we have decided to cancel the three-day festival.

Read the curators' statement here.


Travelling sources nodigt het publiek uit in de Kaaistudio’s voor een storytelling-avond over ontheemding en herstel. Als bezoeker ben je welkom om een reis door het gebouw te maken, aan de hand van vier verschillende vormen van storytelling. Eerst kan je een kopje thee drinken in de expo Getting Softer van Espace Fxmme en de living room van The Kitchen.
Daarna is er de performatieve scéance Recalling History; Sitting number 6; Conjuring A Fork of Tales van Hagar Ophir in samenwerking met Juna Suleiman (uitgenodigd door Ariella Aïsha Azoulay en anderen) en de storytelling-installatie Meuse van Navid Fayaz. (Reserveer je tijdslot deze twee projecten na het kopen van je ticket.) Gedurende de hele avond kan het publiek terugkeren naar de living room om te luisteren naar de uitzending Learning Palestine-Algiers van The Kitchen.

PROGRAMME

18:00 – 22:30 The Kitchen living room & Getting Softer by Espace Fxmme expo | ongoing
 

 

  • Samen met de Palestine Learning Group stelt The Kitchen Learning Palestine-Algiers voor, een uitzending die de militante geschiedenissen en het heden van de antikoloniale vrijheidsstrijden in Palestina en Algiers met elkaar verweeft. Het programma brengt geluidsfragmenten uit lezingen, interviews, boekpresentaties, verhalen, liederen, poëzie en gezangen samen. Learning Palestine-Algiers verandert de living room in een luisterruimte, terwijl het live wordt uitgezonden vanaf Radio Alhara.
  • Getting Softer is een doorlopend project van Espace Fxmme, waar vrouwen elkaar ontmoeten tijdens textielworkshops om collectieve gordijnen te maken. Ze behandelen thema's als 'vrijheid', familie en thuis' en 'moederland en oorsprong'. Zes gordijnen worden deze avond tentoongesteld.

18:15 – 21:30 Meuse by Navid Fayaz | 30 min. | audio tour starting every 15min.

> after buying your ticket, you can book your slot via the reservation mail that will be sent to you.
 

  • Meuse is een audio-installatie die begraven verhalen van immigratie en transitie bovenhaalt en ze gebruikt als kompas om het concept ‘thuis’ in al haar facetten te onderzoeken.

19:00 – 22:00 Recalling History;  Sitting number 6; Conjuring A Fork of Tales by Hagar Ophir & Juna Suleiman | three-hour performance (with two breaks of 15min)

> after buying your ticket, you can book your slot via the reservation mail that will be sent to you. You can either see the entire performance or just a one-hour part.
 

  • Recalling History; Sitting number 6; Conjuring A Fork of Tales van Hagar Ophir in samenwerking met Juna Suleiman (en uitgenodigd door Ariella A. Azoulay) is een performatieve scéance waarin een familieobject het beginpunt vormt voor een reis door de Algerijnse geschiedenis, via vragen rond koloniaal erfgoed, voorouderlijke kennis en verplaatsing. Opgelet: de séance duurt ongeveer 3 uur (met twee pauzes van 15 min.) Je kan voor verschillende momenten boeken of voor de hele performance.

Hagar Ophir is een multidisciplinaire kunstentenaar, opgeleid als historica, scenograaf en danser. Haar werk stelt geschiedenis voor als een ruimte voor actie en verbeelding van potentiële realiteiten, over de grenzen van tijd, naties en ideologieën heen. Een aantal van haar recente werken zijn de internationaal gepresenteerde voorstellingen Recalling History I (2019), Restless Objects (2021) en Recalling History II - Gentle Revenge (2022). 

Juna Suleiman is een Palestijnse filmmaker, casting director, filmmonteur en actrice. Na het afronden van haar studies Cinema en Televisie in 2006, werkte ze aan verschillende films alsook haar eerste documentaire Mussolini’s Sister, waarvoor ze verschillende internationale nominaties en prijzen ontving. 

Navid Fayaz is een multidisciplinaire kunstenaars met een passie voor vertelkunst en interdisciplinaire kunst.
In 2022 werkte hij een postgraduaat in Digitale Storytelling af aan KASK School of Arts Ghent. Momenteel onderzoekt hij de impact van immigratie op identiteitsvorming en op het gevoel ergens bij te horen.

The Kitchen is een plek die altijd in wording is in het centrum van Brussel. Een soort verzamelplaats, waar we rondhangen, koken en roddelen, waar we uitzenden, herdrukken en studeren, waar ons open geheim wordt bekokstoofd.

Espace Fxmme begon in 2016 in Globe Aroma. Het is een platform om een safe(r) space te bieden aan vrouwen, artiesten en creatievelingen.

Ariella Aïsha Azoulay is schrijver, curator van anti-koloniale archieven, filmessayist en denker over wereldrijken en hun verschillende technologieën (van geografische onderverdeling tot fotografie). Ze is professor Moderne Cultuur en Media in de vakgroep Vergelijkende Literatuur aan de Brown University. Haar werk focust op het ontleren van imperialistische geschiedenis. Aan de hand van archieven wil ze anti-koloniale kennis opbouwen en potentiële verhalen laten ontstaan. 

curators Hari Prasad Sacré, Arshia Ali Azmat & Hoda Siahtiri | production Kaaitheater  | co-production VUB Crosstalks & Cinema Palace | with the support of Sint-Lucas Antwerp, Constant