ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Taal en Macht

Hoe spellen we (de)kolonisatie?

conversations
How to Meet in Many Languages?
09.05.2023

Wie vandaag geen Engels spreekt, zal zich vaak buitengesloten voelen. We leven in een wereld waar deze taal dominant is geworden in brede culturele zin.   

Ook politiek kan taal een belangrijke rol spelen, als hefboom voor verzet tegen oppressie of als instrument om een cultuur te veranderen. Kolonisatie en migratie, territoriumconflicten en identiteitskwesties hebben een grote impact op de taal die gemeenschappen (mogen) spreken en ontwikkelen.   

De serie Wonders of Multilingualism onderzoekt telkens een ander aspect van onze meertalige samenleving. Korte artistieke en literaire interventies voeden de gesprekken onder toeschouwers, waar we bewust de ruimte voor maken.

In deze vierde aflevering van ‘De wonderen van meertaligheid’ spreken we over taal en macht. We kijken daarbij door de bril van (de)kolonisatie. Hoe manifesteert zich deze in taal? Hoe bevrijden schrijvers zich van de koloniale impact op taalgebruik in het culturele en dagelijkse leven? Hoe spel je kolonisatie in het Arabisch?  Drie gasten - alledrie gelieerd aan de MENA regio - zullen in drie verschillende talen (Nederlands, Frans en Engels) ingaan op deze vragen: theatermaker Salim Djaferi, schrijfster Rachida Lamrabet en onderzoekster Ilham Essalih.

Zoals altijd, wordt niet alles vertaald, maar zorgen we voor evenwichten en rekenen we op de bereidwilligheid van aanwezigen om elkaar te helpen.

organisation Passa Porta & Kaaitheater  

TALEN: Meertalig

€ 10/7/4

Presented by
Kaaitheater Passa Porta
10€
7€
4€