ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

CANCELLED | A Breath Cycle

performance
#newperspectives
#Daredevil
#MadeInBxl
26.03.2017

Deze voorstelling is verplaatst naar seizoen 2017-18.

Van het ene ademstuk naar het andere

Beeldend kunstenaar Fabrice Samyn presenteert vijf van zijn zeven vanuit de ademhaling vertrekkende Breath Pieces. Op het ritme van de ademhaling worden verschillende acties uitgevoerd die je tijdsbewustzijn intensifiëren terwijl de aandacht zich richt op het fundamentele en oncontroleerbare van de ademhaling. De vijf Breath Pieces – waarvan er enkele op Performatik in première gaan – vinden plaats in verschillende ruimtes van de Kaaistudio’s. Geleid door een handleiding ga je van het ene ademstuk naar het andere. Sommige Breath Pieces hebben een duidelijk begin en einde, bij andere beslis je zelf hoelang je er doorbrengt.

• Het werk van Fabrice Samyn getuigt van een grote diversiteit. Zowel in vorm (van schilderkunst over fotografie tot sculpturen en installaties) als thematisch (tijd en licht, idolatrie vs. iconoclasme…). Zijn onderzoek naar tijd vindt inspiriatie bij een hele reeks conceptuele, picturale en spirituele tradities. Galerij Meessen De Clercq presenteert zijn beeldend werk in België.

Breath Piece 1
Light’s threshold
In een donkere ruimte zitten een jong meisje en een oude vrouw naast elkaar aan een tafel, waarop een kaars staat. Als in een verstild heiligdom herhalen ze een eenvoudige actie die licht en adem combineert. Tot op het punt waar één van de performers een fysieke grens bereikt.

Breath Piece 4
Being Cloud
De intimiteit van de adem verbindt zich tijdens deze performance met de grootsheid van de hemel. Een blinde man die nog nooit een wolk zag, wordt gevraagd wolken te maken op het ritme van zijn eigen ademhaling.

Breath Piece 5
Undressing Time
Fabrice Samyn stelde choreografe en danseres Manon Santkin deze vraag: welke dagelijkse beweging kan je uitvoeren (en weer ongedaan maken) op het ritme van je ademhaling? Manons antwoord: de actie van het aan- en uitkleden.

Breath Piece 6
Vanity’s Ballroom
Verschillende koppels dansen een waltz. Ze herschrijven de muziek – Waltz N° 2 van Shostakovich – op de maat van hun ademhaling.

Breath Piece 7
The Womb
Eén voor één betreed je een ruimte waar enkele koppels je opwachten. Ze sluiten je in de armen en stemmen hun ademhaling af op de jouwe. Ze bieden je een ervaring die vergelijkbaar is met de symbiose in de baarmoeder.

DUUR: 180 min.
WORLD PREMIERE