ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

All Ears

performance
23—25.10.2013

Heerlijke mix

Het werk van Kate McIntosh is een heerlijke mix van alle mogelijke genres: theater, variété, stand up comedy, soms een snuif wetenschap of een scheut filosofie – ze brengt het allemaal met een ontwapenende flair en présence – zie voorstellingen als DARK MATTER of Untried Untested die we de jongste seizoenen met veel plezier presenteerden.

In All Ears ziet het toneel er uit als een laboratorium annex opnamestudio. Stoelen worden verschoven, papieren versnipperd, glazen omgestoten. De geluiden worden opgenomen, afgespeeld, teruggespoeld. De performance levert haar eigen soundtrack. McIntosh vertelt over het gedrag van mensen en dieren, over crowd control en linguïstiek, over systemen, maatschappijen en sociale interactie, ze maakt grappen over politiek en groepsdynamiek, dansjes over bijen en verkeersfiles... In de stilte tussen de geluidsopnames gaat ze naar de kern en naar het hart van het luisterende publiek en stelt ze vragen: wie zijn we als we alleen zijn, hoe functioneren we in groep, wat is er nodig om een cultuur te veranderen, wat lopen we mis in onze drang naar zelfverwezenlijking?

All Ears drijft op McIntosh’s fascinatie voor breken en bouwen, zin en onzin, het geheel en het fragment, haar speelsheid in de omgang met het publiek, en haar voorliefde voor theatrale beelden. Een voorstelling die geestig en lucide is en balanceert op de dunne lijn tussen experiment en entertainment.
 

concept and performance Kate McIntosh | artistic advice Pascale Petralia, Tim Etchells & Gary Stevens | sound design John Avery | production co-ordination Ingrid Vranken | production SPIN (Brussels) | co-production Pact Zollverein (D), Kaaitheater (B), Künstlerhaus Mousonturm (D), Les Spectacles Vivants - Centre Pompidou (F) | support Vlaamse Overheid, Pianofabriek kunstenwerkplaats (B), Hebbel Am Ufer (HAU) (D) | SPIN is structurally supported by BUDA Kunstencentrum for the period 2013 – 2016

A House on Fire co-production; with the support of the Culture Programme of the European Union

TALEN: Engels
HOUSE ON FIRE