ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

home & away (film)

film
24.11.2010

Hedendaagse nomaden

Mensen zonder vaste verblijfplaats en hedendaagse nomaden. Zij hebben met elkaar gemeen dat ze voortdurend onderweg en thuisloos zijn. Kunstenaar Ann Van de Vyvere (Irma Firma) zocht samen met een gemengde groep van expats, daklozen en vluchtelingen naar de betekenis van privacy en intimiteit - de fundamenten van een thuis. Want waar een mens ook woont, in een rijhuis of onder een brug, hij verzamelt steeds een aantal waardevolle objecten rond zich om een thuisgevoel te creëren.

De expo home&away werd een eerste keer samengesteld in het Jubelparkmuseum in april 2010. Nu komt een groep deelnemers opnieuw samen om hun meest waardevolle objecten tentoon te stellen in het Kaaitheater. Zij gidsen zelf het publiek door de tentoonstelling. Bovendien gaat de filmdocumentaire in première, die het verhaal van de exposanten in beeld brengt, en organiseert Irma Firma enkele home & away-workshops.

home & away kadert binnen het overkoepelend sociaal-artistiek project Karavaan van Globe Aroma, een sociaal-artistieke organisatie die ontmoetingen in de stad stimuleert. Globe Aroma wil een interculturele dialoog op gang brengen via kunst en cultuur.

a project by Ann Van de Vyvere (Irma Firma) | participants film Jean-Marie Semanda, Yaccine Makhbane, Greet Van Autgaerden, Stephan Fokou Tatchop, Lies Craeynest, Said El Jaroudi, Vera Medinskaya, Leandro Capello, Jeroen Peeters, Ouahid Bouzid | production Globe Aroma | in association with Off World, Kaaitheater | support Vlaams minister van Cultuur, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Koning Boudewijnstichting/Fondation Roi Baudouin | thanks Klein Kasteeltje/Petit Château

TALEN: Nederlands Frans Engels