ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Braakland

theater
05—06.09.2008

Desolaat landschap

Een braakland, een desolaat landschap aan de zelfkant van de maatschappij, tussen stortplaats en fabriek, tussen het geraas van de snelweg en het schaarse gekwetter van vogels. Theater op locatie. Theater in en in relatie tot een landschap. De desolaatheid van de omgeving vindt zijn spiegeling in de eenzaamheid van de personages die erin ronddwalen.

De sfeer en de negen figuren van deze locatievoorstelling van de jonge Nederlandse theatermaakster Lotte van den Berg, zijn geïnspireerd door de werken van J.M. Coetzee, de Zuid-Afrikaanse auteur die in 2003 de Nobelprijs voor literatuur kreeg. De toeschouwers kijken toe van op grote afstand. Er zijn enkel beelden. Spreken doen deze personages niet (meer). De menselijke communicatie is uit hun leven verdwenen. Ze scharrelen wat rond, geven zich over aan de wetten van leven en sterven zonder nog weerstand te bieden.

Lotte van den Berg: ‘Mensen die gestopt zijn met vechten. Mensen die de waarde van het leven niet langer verdedigen. Dat doet pijn. Misschien is onze grootste angst niet de angst voor de dood, maar de angst voor de waardeloosheid van het leven. In Braakland maken we de angst voelbaar, niet om te kwetsen en te verachten, maar om te troosten.’


Opgelet
: de voorstelling speelt in openlucht; aangepaste kleding voorzien aub. Wandeling heen en terug inbegrepen in de duur van de voorstelling. Op verzoek voorzien we transport.

direction Lotte van den Berg | performance Guido Kleene, Daphne de Winkel, Matthias Maat, Carola Bartschiger, Luc Loots, Ward Weemhoff, Romanee Rodriquez, Sylvie Huysman, Lobke van Beuzekom, Jaap ten Holt, Jurgen Brucker Monika Haasova, Jetse Batelaan (alternating cast) | production Compagnie Dakar (Amsterdam) | support Toneelhuis (Antwerp)