Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

A Piece of Time

theatre
05.09.2015

Een vierkant van tientallen metronomen markeert het speelvlak. Een glanzende, loodzware pendule hangt in het midden van een driehoekig frame, gemodelleerd naar de piramide van Gizeh. De trage, vloeiende slingerbeweging van de pendule wordt doorkruist door het tikken van de metronomen: rechtlijnig, onverbiddelijk en chaotisch.

In een verschuivend spel van beeld, geluid en een langzaam intredende stilte laat Nick Steur verschillende soorten tijdsbeleving op elkaar inwerken, met als gevolg een onvergetelijke ervaring, magisch in zijn eenvoud.

Time is nature's way of keeping everything from happening at once - John Wheeler

Nick Steur (°1982) studeerde in 2011 af als performer aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij is een performancekunstenaar met een bijzonder en zeer eigen handschrift: poëtisch, aards, beeldend, intuïtief en mystiek. Hij creëert werelden die zijn gegrondvest in een tijdloze werkelijkheid die door natuurwetten worden gedicteerd. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van beeldende kunst en theater. Elke performance is een unieke gebeurtenis door het samenspel van performer, publiek en de elementen.

Sinds 2011 heeft Nick verschillende solovoorstellingen  gecreëerd, waaronder FREEZE!, TRIP en SPLIT, en werkte hij samen met kunstenaars als Merlijn Twaalfhoven en Peter Missotten. Als onderdeel van het locatieproject Borderline in samenwerking met de Warande maakte hij 3km white rope, een performance rondom een verlaten baksteenfabriek in de buurt van Turnhout.

Nick Steur won verschillende prijzen, o.a. op het ITs festival in Amsterdam, Theater aan Zee in Oostende en het Fringe Festival in Edinburgh. A piece of time is tevens genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs in Nederland.

concept, spel en uitvoering Nick Steur | producent Stichting SoAP | techniek en realisatie Marq Claessens | productie José Schuringa | zakelijke leiding Benoît Vanraes | grafisch ontwerp Noto | fotografie campagnebeeld Lonneke van der Palen | scènefotografie zenka-photo.com en Giannina Urmeneta Ottiker | steun stichting SOAP, Theater Kikker, Het HUIS Utrecht, Workspace Brussels, gemeente Utrecht, Cultura Nova, via Zuid, C/O Limburg en het Fonds Podiumkunsten

 

LANGUAGE : Dutch English