Marché Bildy Markt / Espacetous

Secret Dinner Stories

Secret Dinner Stories
Secret Dinner Stories

17.12.2022

17:00 Doors open
18:30 Dinner performance
19:30 Christmas market + party

Bildy Markt is een participatief kunstproject dat sinds enkele jaren ontwikkeld werd in Sint-Jans-Molenbeek en omringende gemeentes. Het project brengt lokale producenten, tradities en verhalen samen met de focus op thema’s zoals voedsel, sport, cultuur en welzijn. Bildy manifesteerde zich al in verschillende vormen: als een lokale markt, als pop-up performances, als een modeshow.

In december transformeert Marché Bildy Markt in een welkomstdiner. Alle gerecht die geserveerd worden, vertellen verhalen uit verschillende hoeken van de wereld  en komen samen in een bruisende community performance. In dit collectieve ritueel nemen we je mee op een trip doorheen smaken die herinneringen opwekken, terwijl we de verre reizen eren van diegenen die hun leven opofferden om hun gezin een betere toekomst te schenken. Samen en doorheen de tijd creëerden ze een unieke publieke ruimte die zich kenmerkt door diversiteit en gastvrijheid.


artistic coordination Einat Tuchman | artistic assistance Juan Cizmar | dramaturgy Esther Severi | artistic collaboration with Martha Balthazar, Azahara Ubera Biedma, Gosie Vervloessem