Martin Nachbar + Bo Wiget [Berlin]

Repeater + Massarbeit

Repeater + Massarbeit
Repeater + Massarbeit

04.12 – 05.12.2008

Martin Nachbar, Repeater

In Repeater deelt choreograaf Martin Nachbar de scène met zijn vader. Zij tasten de constellatie vader-zoon af. In de voorstelling is het niet zozeer de zoon die de vader imiteert, maar wel andersom. Kan de vader de bewegingstaal van de zoon leren?


Bo Wiget, Massarbeit

Bo Wiget is cellist, improvisator, performer, componist en anti-nationalist. Zo staat het op zijn home page. En hij is vader. Massarbeit (Maatkleding) is Wigets eerste muziek- en dansperformance.

Massarbeit stond op de kleerhangers in het confectiebedrijf dat grootvader en overgrootvader Wiget tot in 1971 hadden. Wigets voorouders leefden een ordelijk leven, geordend door de choreografie van het dagelijkse werk in het confectieatelier. Massarbeit is een choreografie om naar te luisteren, gedanste confectie uit een radiotoestel, een ‘onordelijk’ lied, een voorstelling waarin het gaat om maat en muziek, dans en werk en verwantschap, gebracht door Wiget en zijn zevenjarige dochter Antonia.

Wiget was muzikant in Meg Stuarts Visitors only en performer, samen met ondermeer Martin Nachbar, in Auf den Tisch.

GRATIS! Met uw ticket voor Repeater + Massarbeit van Nachbar & Wiget kan u dezelfde avond ook gratis naar Sight is the sense that dying people tend to lose first van Tim Etchells/Jim Fletcher op vrijdag 5 december in de Beursschouwburg om 22:30 

 


Repeater: concept Martin Nachbar | by Klaus Nachbar, Martin Nachbar | co-production brut (Vienna), FFT (Düsseldorf), Sophiensaele (Berlin) | support Hauptstadtkulturfonds (Berlin)

Massarbeit: with Bo Wiget & Antonia Brunner | co-production tanzhaus (Zurich) | thanks to Andreas A. Müller, Eva Brunner, Antonija Livingstone, Tanzfabrik u. Ludger Orlok, Vania Rovisco, Joséphine Evrard