The Monastery [BE]

A-LIFE 21/12

A-LIFE 21/12
A-LIFE 21/12

21.12.2017

Deze rituele dag begint ‘s morgensvroeg om 6:00, om af te sluiten met een ritueel diner om 18:00.
Je kiest zelf aan welke delen van de dag je deelneemt – dat kan van één ritueel tot de volle 14 uur.

The Monastery landt voor de tweede keer in de Kaaistudio’s met A-LIFE, een rituele dag gekleurd volgens het ritme van de seizoenen. Dit keer begeleiden de stadsmonniken je met de overgang van herfst naar winter. Je kan een hele dag van 6 uur 's ochtends tot 20u 's avonds meedraaien in het monniksleven, of meestappen in een ritueel naar keuze, een lezing bijwonen, of aanschuiven bij een ritueel diner.
The Monastery is een experimentele spirituele stadsgemeenschap die door rituelen elke dag en elke actie tot een intense beleving willen maken. Omdat we in de wervelwind van werk, relaties, deadlines en discussies, soms afgeleid raken van wat het belangrijkst is: voelen dat je leeft, bewust van je hele zijn en van wat je omringt. Monniken van dienst voor de a-life serie zijn Elke Van Campenhout, Stijn Smeets en Robin Amanda Creswell.


by & with Elke Van Campenhout, Stijn Smeets, Robin Amanda Creswell l production The Monastery

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

The Monastery

A-LIFE 21/09

ritueel

A-LIFE 21/09
A-LIFE 21/09
Kaaistudio's
do 21.09.17

In de wervelwind van werk, relaties, deadlines en discussies, raken we soms afgeleid van wat het belangrijkst is: voelen dat je leeft, bewust van je hele zijn en van wat je omringt. The Monastery is een experimentele spirituele stadsgemeenschap die net dat wil doen: door rituelen elke dag en elke actie tot een intense beleving maken.

The Monastery

A-LIFE 9>10/03

ritueel

A-LIFE 9>10/03
A-LIFE 9>10/03
Kaaistudio's
vr 09.03 - za 10.03.18

The Monastery, spirituele gemeenschap in Brussel, keert tijdens WoWmen! terug naar de Kaaistudio’s – ondertussen een vertrouwde uitvalsbasis – voor een speciale tweedaagse passage. Deze keer combineert A-LIFE het vieren van de lente met de queerness of practice tijdens een experimentele happening voor vrouwen, mannen én zij die die opdeling al lang achter zich hebben gelaten. Verwacht je  aan een kloosterdag in stilte – met de occasionele rave – waarin je de esthetiek van de monnik deconstrueert en verdiept.

The Monastery

A-LIFE 21/06

ritueel

A-LIFE 21/06
A-LIFE 21/06
Kaaistudio's
do 21.06.18

The Monastery landt voor de vierde keer in de Kaaistudio’s, om met een laatste rituele dag het RE:RITE-seizoen af te sluiten. Stap voor één ritueel of een hele dag binnen bij deze experimentele spirituele stadsgemeenschap, en word je bewust van je hele zijn en van wat je omringt. De rituelen van dit afsluitmoment draaien rond ‘Buying Time’: hoe kunnen we op een andere manier omgaan met de tijd en met onze perceptie van de publieke ruimte.

The Monastery ontvlucht de dictatuur van de kritiek

in gesprek met monnik Elke Van Campenhout/Elle

The Monastery ontvlucht de dictatuur van de kritiek
The Monastery ontvlucht de dictatuur van de kritiek

Interview

di 06.02.18

Tijdens dit seizoen in het teken van rituelen, zijn het niet enkel artiesten die het Kaaitheaterprogramma bezetten. De spirituele stadsgemeenschap The Monastery staat bijvoorbeeld vier keer in de Kaaistudio’s. Telkens ben je welkom om mee te stappen in het monniksleven: voor één ritueel of de hele dag. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n monniksleven? Tijd voor een diepgravend gesprek met monnik Elle.