ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Whose aids?

performance
talk
workshop
conversations
14.12.2023

Haz click aquí para leer este texto en español.

Clique aqui para ler o texto em português.

Whose aids? stelt de vraag wie er over aids spreekt, wie er luistert en wie er als host optreedt. Met andere woorden, wie bezit aids. We stellen deze vragen in acts. 

Van 17:30 tot 19:30 

Aandringen en consistentie: Lesbiennes en aids is een double bill met optredens van Fefa Vila en Talya. Fefa vertelt over haar ervaringen in LSD en La Radical Gai, twee lesbische en homoseksuele collectieven die aan aidsactivisme deden en queer zines publiceerden in Madrid in de jaren negentig. Talya zal ingaan op haar gender- en hiv-transities vanuit haar radicale trans-lesbische ervaringen in Parijs en daarbuiten. Ook worden er twee schilderijen van Marnie Slater tentoongesteld, die een aanpassing zijn van de kunstwerken op de muren van de voormalige lesbische bar LeMadame, die tussen 1981 en '83 open was in Brussel. Deze double bill is alleen toegankelijk voor een zelfgekozen divers publiek van lesbiennes die zich bezighouden met hiv en aids.

Reserveer een gratis plaats voor Aandringen en consistentie: Lesbiennes en aids als je je identificeert als lesbienne die zich bezighoudt met hiv en aids door te mailen naar viralmail@proton.me. Je kunt je inschrijven onder een woord of nummer naar keuze. Het team van "Aids, archives, and arts..." zal je toevoegen aan een deelnemerslijst die ze zelf zullen controleren op de datum van het evenement. Alle correspondentie hierover wordt tegen 17 december verwijderd.

Je kunt ook op 14 december vanaf 17.00 uur langskomen. De resterende gratis tickets, minstens 10, zullen worden gegeven op basis van wie zich het eerst aanmeldt.

Let op: alle plaatsen voor Aandringen en consistentie: Lesbiennes en aids zijn gereserveerd voor lesbiennes die zich bezighouden met hiv en aids. De volledige capaciteit is 100 mensen.

De voorstellingen zijn in het Frans, Engels en Spaans; en er wordt gefluisterd vertaald tussen de deelnemers.

Van 20:30 tot 22:00:

We moeten praten is de opname van een debat over hulpmiddelen en rust tussen Emmanuel Cortés, Héloïse, nixie en Raphaël Kalengayi Junior in gesprek met een klein publiek. Deze opname markeert de publicatie van een podcast die een conversatiestarter is over aids en rust, omdat we moeten praten. De opname wordt in 2024 uitgezonden op een lokale radiozender en online gedeeld door de institutionele partners van dit project.

60% van de stoelen voor We moeten praten (30 stoelen) zijn gereserveerd voor seropositieve mensen, lesbiennes, trans personen en personen van kleur die zich bezighouden met hiv en aids. De volledige capaciteit is 50 mensen.

Als je je identificeert als seropositief en/of lesbisch en/of trans en/of een persoon van kleur die zich bezighoudt met hiv en aids, reserveer dan een gratis plaats voor We Need to Talk door te mailen naar viralmail@proton.me. Je kunt je inschrijven onder een woord of nummer naar keuze. Het team van Aids, Archives, and Arts Assemblies in Belgium zal je toevoegen aan een deelnemerslijst die ze zelf zullen controleren op de datum van het evenement. Alle correspondentie hierover wordt tegen 17 december verwijderd.

Alle andere mensen kunnen een gratis plaats reserveren voor We Need to Talk door een e-mail te sturen naar tickets@kaaitheater.be.

Het gesprek zal in het Engels gevoerd worden en er zal gefluisterd vertaald worden tussen de deelnemers.

-

Een presentatiecommissie heeft Whose aids? geprogrammeerd als een instrument om te proberen enkele van onze wensen voor onze toekomstige bijeenkomsten te vervullen, zoals opgesomd door onze eerste bijeenkomst, die we afgelopen zomer in het BUDA Kunstencentrum hielden. Om precies te zijn: het verlangen om deel te nemen aan gemeenschappen van lesbiennes die zich bezighouden met hiv en aids, en het verlangen om te rusten.

We zijn een groep mensen die in 2023 samenwerkt onder de naam Aids, Archives, and Arts Assemblies in Belgium en rond de drieledige vraag: "Wie luistert er, wie ontbreekt er, en wiens aids?". Ons project is om in 2023, '24 en '25 drie intieme en zelfgeorganiseerde bijeenkomsten te houden tussen verschillende mensen die zich bezighouden met hiv en aids. De bijeenkomsten, met hun op zichzelf staande publiek, zijn ons favoriete kunstwerk, waar we kennis tussen gemeenschappen delen en waar we ons project zelf besturen. In de voorbije maanden organiseerden we ook andere evenementen met een verschillend publiek: residenties en workshops in Le Delta, erg: école de recherche graphique, en Sint Lucas Antwerpen; en een intiem kunstenfestival door en voor mensen die begaan zijn met hiv en aids geprogrammeerd in La Bellone, dat we aids, wie? noemden.

Azahara Ubera Biedma, Castillo, Emmanuel Cortés, Fefa Vila, Héloïse, Joëlle Bacchetta, Marco Labellarte, Marnie Slater, Matteo Sedda, nino_uncut, nixie, Oscar Mathieu le Bussy, Raphaël Kalengayi Junior, Talya, Turi Cantero en anderen hebben samengewerkt in het kader van Aids, archives, and arts assemblies in Belgium in 2023.