ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Opening Night

theater
02—03.02.2024

Hoe wil je spreken? Intens toch?
Je wilt toch intens spreken?
Hoe wil je leven? Groots en meeslepend, toch?
Ik heb het leven altijd intens gespeeld.
Alles wat ik over liefde weet, weet ik door de liefde te spelen. 
En toen gebeurde het, in de overmoed, altijd de overmoed. 
Toen is het gebeurd, toen ben ik mijn tekst vergeten, 
toen wist ik plots niet meer wat te zeggen.

Opening Night is de eerste grote voorstelling van DE HOE, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers, over drie generaties heen. Onder invloed van het uitzonderlijke filmwerk van John Cassavetes en het acteerwerk van Gena Rowlands speelt DE HOE de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid. 

Deze voorstelling is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit, spelend op leven en dood. Spontaan, en toch geregisseerd. Oprecht en tegelijk ook weer niet. 

Elke avond opnieuw wordt er een op losse schroeven gezette première opgevoerd. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, ondernemen zeven spelers samen een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen zijn.  

"Dit script is zo gelaagd en deze acteurs zijn zo beslagen dat zelfs de zoveelste deconstructie van hun toneelrealiteit als iets kwetsbaars binnenkomt. Of hilarisch, in het geval van Peter Van den Eede." –  De Standaard  

• DE HOE ontstond toen Compagnie De KOE en Hof van Eede, twee verwante collectieven, begin 2023 fuseerden. De vaste kern wordt elk anderhalf jaar aangevuld met een jong collectief. De HOE schrijft en maakt zelf. De KOE was sinds jaren regelmatig te zien bij Kaaitheater.

by and with Natali Broods, Mitch Van Landeghem, Willem de Wolf, Ans Van den Eede/Laurence Roothooft (tournee) /Lien Thys (TAZ series), Carine van Bruggen, Peter Van den Eede, Greg Timmermans, Wannes Gyselinck (only text) | technical team Bram De Vreese en Shane Van Laer | costumes Fran Labarque | interns Sjoerd Koolma, Jens Dewulf, Tomas Van Balen | thanks to Matthias de Koning | production DE HOE | coproduction Het Laatste Bedrijf | with support of de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid 

DUUR: 100 min.
TALEN: Nederlands — srt. Frans
28€
24€
*20€
18€
12€