ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Op weg naar een gezamenlijke strijd?

talk
09.03.2024

De gevolgen van geopolitieke onrechtvaardigheid, sociale ongelijkheid en ecologische urgentie nemen toe en verdiepen tastbare en langdurige breuken. Er is dringend behoefte aan actie voor verandering van het kapitalistische heteropatriarchale wit supremacistische model van eindeloze extractie en uitbuiting. Te midden van een gebrek aan toegang tot goede huisvesting, zorg en onderwijs, het verkrijgen van papieren, uitputting veroorzaakt door onzichtbaar gemaakte banen en uitbuiting, systemisch racisme en andere onderdrukkende mechanismen, schreeuwt de strijd voor een waardig leven, die het verdient om samen overwogen te worden.

We vinden het daarom belangrijk om deze strijd samen te brengen, om niemand achter te laten en onze tegenkrachten te delen. Deze oproep tot een bundeling van krachten wordt ook gedaan door de crème de la crème van de activistische collectieven in België met betrekking tot hun strijd, visies en praktijken van collectieve zorg.

In dit kader verwelkomen we graag Voix des Sans Papiers (VSP), Tamarod en collectif Susu, die sociale strijd in de kijker zetten en bestrijden. Met hen willen we het volgende onderzoeken: Wat is tegenmacht? Wat betekent het concreet om bestaande machtsstructuren te ontwrichten? Waar kunnen we raakvlakken vinden voor onze verschillende strijden? En hoe maken we activisme duurzaam voor de betrokkenen?

Dit gesprek wordt gemodereerd door Stephanie Collingwoord Williams

DUUR: 105 min.
TALEN: Arabisch Frans Engels
Presented by
Kaaitheater TiNWwP