ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Rest in Joy

workshop
performance
installatie
11.06.2023

Welkom op de tweede dag van de JOY editie van TiNWwP. We bieden een vriendelijke ontvangst van je ziel om te komen zoals je bent, en om gewoon te zijn met ons.
We wijden dit tweede deel aan Rest in Joy: een moment van collectieve fragmenten en manifestaties met artistieke installaties, meditaties, onze Tears of Joy en een Pleasure Portal Group Hypnosis.

Ons voorstel is om te vertragen, op adem te komen en collectieve rust te ervaren, elk op onze eigen manier. We nodigen mensen uit die ons inspireren, die op een collectieve en liefdevolle manier iets weven dat we belangrijk vinden om te belichten. De uitgenodigde kunstenaars creëren een gezellige en comfortabele om je lichaam te helpen loslaten en rusten. Met hypnotiserende, meditatieve en artistieke voorstellen van Kwiheba, Rita Habib, Julia E. Dyck en anderen.

Laat ons samen te rusten in Vreugde.


★彡Rest in Joy彡 

15:00 - 20:00 Inner peace is political - ONGOING INSTALLATION by Rita Habib 
15:00 - 16:30 Nos larmes de Joie - PERFORMANCE & COLLECTIVE SUSPENDED MOMENT by Kwiheba
17:00 - 18:00 Pleasure Portal Group Hypnosis by Julia E. Dyck
18:00 - 20:00 Collectif care circle with special infusion and hand massage workshop by Val (Getoffmybroom & Back2soilbasics)

 

15:00 > 20:00 - installatie
Rita Maria Habib
Inner peace is political

Rita Maria Habib verbindt zich met haar herinneringen om vreugde te vinden. Ze vraagt zich af wat haar op een positieve manier met haar cultuur verbindt. Of het nu de herinnering is aan het baden in de Middellandse Zee of de smaken van haar voorouderlijk land, deze elementen zijn aanwezig in haar creaties. Hen probeert tegenstellingen te verzoenen en pijn te verfraaien om er iets positiefs van te maken. Het thema van deze tentoonstelling is water, de bron in elke zin van het woord. Hoe ziet vreugde eruit in een wereld die het probeert te bagatelliseren? Kan het eerlijk bestaan in een maatschappij die ons ervan probeert te beroven? Is er een plaats, zelfs in onszelf, waar we onze batterijen kunnen opladen?
• Sinds hun afstuderen in video werkt Rita Maria Habib binnen een aantal geëngageerde Brusselse kunstprojecten. Hen is een ND, queer, Libanese en multidisciplinaire kunstenares die zich uitdrukt door middel van tekeningen, collages en tekst. Hen haalt hun inspiratie uit momenten van pauze en contemplatie, innerlijke gevoelens en herinneringen. Via hun creaties bevraagt en ensceneert hen de mogelijkheid van een andere wereld binnen onze maatschappij, een wereld die al bestaat door onze ervaringen.

 

15:00 > 16:30 - performance & collectief moment
Kwiheba
Nos Larmes de Joie

We krijgen zelden de kans om onze tranen, onze lach en onze kwetsbaarheden te verzamelen. Onze acties worden bepaald door wat we wel of niet moeten doen. Onze vreugdetranen worden opgevat als een heiligdom, een uitnodiging tot innerlijke rust. Een plaats waar we ons kunnen verbinden door stilte en woorden. Ook een plek van vreugde. Deze veelzijdige voorstelling begint als een collectief werk en wordt vervolgens gedragen door Kwiheba in een dansritueel geïnspireerd op de Intore (een Rwandese krijgersdans).
• Als kind had Clauvis Uwonkunda of KWIHEBA een zeer pessimistische kijk op de wereld. Oorlog, ellende en dood waren begrippen die hem tot in het diepst van zijn hart pijn deden. Daarom leefde hij zich uit in zijn diepste fantasieën in een poging aan deze gevoelens te ontsnappen. Maar na verloop van tijd besefte hij dat de verbeelding de sleutel is tot zijn redding, het zwaard en het schild tegen de wanhoop. Hij probeert te reflecteren en te genezen door middel van schilderijen, tekeningen, woorden, rituelen en vele andere disciplines.

 

17:00 > 18:00 - hypnose
Julia E. Dyck
Pleasure Portal Group Hypnosis

Deze groepshypnosesessie die je uitnodigt om toegang te krijgen tot de kracht van de trancetoestand en het potentieel van het onderbewustzijn om werelden van plezier en vervulling te cultiveren en te speculeren. De ervaring combineert de praktijk van hypnotherapie met de synergie van stem, elektronica en resonerende instrumenten. In deze diepe ontspannen toestand zullen een hypnotisch verhaal en een live soundscape je meenemen op een odyssee door het theater van je eigen geest en de poorten van mogelijkheden openen.
Julia E. Dyck is een kunstenaar en hypnotiseur wiens relationele en speculatieve praktijk de mogelijke verbindingen tussen het lichaam, (sub)bewustzijn en technologie onderzoekt door middel van performance, compositie, installatie en transmissie. Door diensten en handelingen van zorg aan te bieden, creëert Dyck ruimtes, situaties en ervaringen van transformatie.

To attend the Sunday programme, buy a festival DAY ticket & reply to the service mail.

Presented by
Kaaitheater Citylab