ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Dances in little format: double bill 2

dans
22.04.2023

De Argentijnse choreografe Jimena Pérez Salerno onderzoekt in Unproductive will of we een andere relatie tot tijd kunnen creëren dan degene die het dominante wereldbeeld ons voorhoudt. Op een speelse manier deelt ze praktijken uit haar sentimentele en culturele opvoeding, met als doel een ervaring van politiek bewustzijn te creëren. De noties van lineaire tijd en productief gedrag beschouwt ze als collectieve koloniale wonden die ons werk, onze affectieve relaties en onze levens doorkruisen, waar we ons ook bevinden.

In Perle Noire meandert de jonge Brusselse slamdichter Mugeni doorheen persoonlijke herinneringen, reflecties en ervaringen. Ze brengt een ode aan zwarte vrouwen en hun strijd om eigenaarschap te claimen over hun geschiedenis. Een verhaal over complexen, stigma en discriminatie. Een verhaal over Mugeni en over degenen die ze liefheeft.


Dances in little format

De afgelopen twee jaar was danseres en onderzoeker caterina daniela mora jara een van de vaste huiskunstenaars van workspacebrussels. Tijdens de Open Studios rondt ze haar traject af met een minifestival waarin ze vijf andere kunstenaars uitnodigt om het podium met haar te delen. Dances in little format verbindt verschillende dansen en danstradities: het somatische, het virtuoze, klankreizen, kleine bewegingen. Na een onderzoeksresidentie van drie weken rond conflicterende belichaming nodigen de zes kunstenaars het publiek uit om deelgenoot te worden van hun proces. Van transoceanische trajecten tot ontheemding en vervorming in koloniale erfenissen van dansbeleving: de performers stellen ‘dans’ in vraag, en genieten van het dansen zelf.

Unproductive will
research & performance Jimena Pérez Salerno | supported by a.pass, Pianofabriek in the frame of the programme ‘100% free space’ in collaboration with Kunstenwerkplaats (BE), Fundación Cazadores, Tecnodanza (AR) | thanks to María Sabato, Diego Echegoyen, caterina daniela mora jara, Gustavo Ciríaco, Eleonora Fabiao, Lilia Mestre, Vijai Maia Patchineelam

Perle Noire
by Marie Paule Mugeni

DUUR: 90 min.
TALEN: Engels Frans

€4/7/10

4€
7€
10€