ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

bodies of knowledge (BOK)

varia
#MeetMeOutside
#MadeInBxl
#LifeLongLearning
11.09—11.12.2021

BOK is een plek waar mensen van elkaar kunnen leren.
Dingen die je meestal niet leert, verteld door stemmen die niet altijd gehoord worden, uit verschillende delen van de samenleving en de wereld.
In BOK wisselen we kennis uit die een rechtvaardigere en meer humane samenleving voedt.
Het is een ruimte om te luisteren, te vragen, te verbinden. 
BOK verwelkomt eerder levensexperts dan professionele autoriteiten. 

Hoe kun je in de publieke ruimte een safe space creëren voor de uitwisseling van verschillende vormen van verdrongen of onderbelichte kennis? Hoe kunnen we de hiërarchie van publieke debatten uitdagen en tot een meer horizontale, eerlijke en inclusieve maatschappij komen? 

Dat zijn de uitgangspunten van bodies of knowledge (BOK), een alternatieve en nomadische klasruimte die steeds voor enkele maanden te vinden is op een plein of een park in Brussel. Vanaf 18 september installeert de BOK-tent zich drie maanden lang in het centrum. Tijdens deze periode kun je wekelijks deelnemen aan een gratis programma en komen leren over zaken die geen of onvoldoende plaats krijgen op onze scholen, in mainstream instellingen en media: hoe je te verdedigen in de publieke ruimte, overleven met weinig middelen, kinderen op een feministische manier opvoeden, minder angst hebben, verzorgen met behulp van je handen...

Elke zaterdag staan er vijf gespreksonderwerpen op het programma, ontdek die elke week op: bodiesofknowledge.be. Iedereen is welkom: laat je leiden door een onderwerp waar je persoonlijk begaan mee bent.

• Sarah Vanhee is kunstenaar, performer en auteur. Haar interdisciplinaire werk beweegt zich tussen de publieke ruimte en het institutionele kunstveld. Ze werkte in gevangenissen, huiskamers, open velden, theaters, vergaderzalen, enz. Ze stond eerder in het Kaaitheaterprogramma met de lecture performance collected screams, en de in een gevangenis opgenomen documentairefilm The Making of Justice

• BOK is een los collectief van mensen die in Brussel wonen, en die geïnteresseerd zijn in de onderbelichte kennis die in de stad leeft. Zij ontmoeten de ‘bodies of knowledge’ die in de tent aan het woord komen, en bepalen mee wat voor kennis er op het programma staat, en wie er aan het woord komt. Voor de periode in 1000 Brussel bestaat het kernteam van BOK uit Flore Herman, Damla Ekin Tokel, Jean-Baptiste Polge, bijgestaan door Nadia Mharzi,  Nouha Mhamdi, Sarah Vanhee en Luisa Marc. Eerder bevond BOK zich al in de gemeentes Anderlecht en Schaarbeek.

conception Sarah Vanhee | coordination Flore Herman, Damla Ekin Tokel, Jean-Baptiste Polge, Nadia Mharzi & Nouha Mhamdi | in collaboration with different 'bodies of knowledge' living in Brussels | production/communication Luisa Marc / BOK vzw asbl | technical support Cillian O’Neill | administrative support Caravan Production | co-production Kaaitheater, BUDA, Kunstenfestivaldesarts, KASKA/Expanding Academy, Noorderzon Festival of Performing Arts & Society, BIT Teatergarasjen, Reykjavik Dance Festival, Voo?uit & CAMPO | with the financial support of the Flemish Community (VG), the Flemish Minister of Brussels - Youth & Media, the Flemish Community Commission (VGC), the French Community Commission (COCOF) | research Conservatorium Antwerpen, University of Antwerp (UA) & the Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA)

TALEN: Arabisch Nederlands Engels Frans Meertalig
ACT
Presented by
Kaaitheater ACT - Art Climate Transition