ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

De Ongehoorden / The Unheard

[Still Standing for Culture #4.]

performance
13.03.2021

Op zaterdag 13 maart, op de verjaardag van de lockdown, laat het samenwerkingscollectief Still Standing for Culture opnieuw van zich horen. Ze eisen geen onmiddellijke heropening van de cultuursector, maar wél een eerlijke implementatie en verdeling van de coronamaatregelen, in solidariteit met andere zwaar getroffen sectoren.

Samen met de Belgische cultuursector trekt het Kaaitheater de straat op, in het gezelschap van de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars – het K.A.K. en CREW. Hun roepende-robot-interventie De Ongehoorden zal een zeer symbolisch en overdonderend lawaai maken. Sluit je aan?

Vijf energieke gerobotiseerde hoorns stormen als uitgelaten kinderen over de markt.
Na maanden lockdown is er geen houden meer aan.
Ze lopen kwispelend een fietser achterna, maken ondeugend rondjes rond een knuffelend koppel of kijken met vragende en aandoenlijke blik de voorbijganger achterna.
Sperren ze hun monden wagenwijd open, in de hoop dat wij naar hen luisteren?
Of zijn het gigantische oren, gespitst om ons verhaal te horen?

Crisistijden gaan gepaard met een overdonderend lawaai.
Politici, experten, burgers met uitgesproken meningen laten van zich horen op de publieke zenders en sociale media. Wie het luidst roept, krijgt het meest gehoor.
Bij de polarisering van het publieke debat wordt de vaak genuanceerde en verzoenende stemvan het midden, overstemd door de taal van de extremen.

CREW & K.A.K. zetten de hoornrobots in als megafoons van de ongehoorde stem.

Still Standing is a temporary cooperation between cultural workers, cultural houses and artists' associations all over Belgium.

TALEN: Language no issue
Volg de robots!

Vertrek: om 13:00 aan het Sainctelettesquare.
Einde: tussen 15:00 en 16:00.