ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

we dreamt of utopia and we woke up screaming #8

performance
21—22.02.2020

we dreamt of utopia and woke up screaming (2016) is een langlopend onderzoeksproject dat vertrekt van de radio-uitzendingen van de bevrijdingsbewegingen die hun thuisbasis hadden in het Algerije van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. In die periode was de Algerijnse hoofdstad gastheer voor  deze bevrijdingsbewegingen, maar ook voor politieke ballingen, opstandige en gedesillusioneerde westerlingen en activisten uit alle continenten die een ander toekomst zagen.

Het eerste luik, a common consent to listen. a collective consent of interpretation is een cumulatieve, continue en duurzame multimediale voorstelling die leent uit de genres van radiodocumentaire en van documentair theater. Nu eens een omroeporganisatie, dan weer een buitenlands controlecentrum voor omroepen. In dit eerste hoofdstuk komen nieuwe manieren aan bod om de unieke archieven van ‘het Mekka van de revolutie’ bloot te leggen en nieuw leven in te blazen.

Voor Moussem Cities: Algiers, creëert Yasmina Reggad twee nieuwe versies: #8 is de achtste iteratie van de steeds evoluerende performance we dreamt of utopia and woke up screaming, gebaseerd op het genre van de radiodocumentaire. #9 is een performatieve installatie die verschillende modaliteiten van politieke verbintenissen en internationale solidariteit in scène zet via radio-uitzendingen in ballingschap. Ze nodigt je uit om de installatie te activeren en zelf radiocommentator te worden van een dagelijkse live-uitzending, met een script dat inspiratie vindt in militante films uit de jaren 70.

• Yasmina Reggad is een onafhankelijke curatrice, schrijfster, onderzoekster, performer en choreografe. Ze woont en werkt tussen Brussel en Algiers.

Moussem Cities Algiers brengt utopieën van verzetshelden uit roaring 70ies
- een interview met Yasmina Reggad op dewereldmorgen.be

concept, script & research Yasmina Reggad | performers Yasmina Reggad, solidarity choir (members TBC) | sound dramaturgy Myriam Pruvot | production Hiros | co-production Moussem | with the support of Centre national des arts plastiques (Cnap), Arab Fund for Arts and Culture, Ucross Foundation, Sundance Institute Theatre Program, the Bouzeurs Family

DUUR: 60 min.
TALEN: Arabisch Engels Frans
DOUBLE BILL

Combine this performance with FIÈVRES at 20:30, and pay a reduced price (€ 18/14)

> buy your combi ticket for FRIDAY or SATURDAY

• Also see Yasmina Reggad's installation!