ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

MEMENTO MORI! !IROM OTNEMEM

theater
#BigNames
#Society
#Tender
21—23.02.2019

Na een reeks ontmoetingen met de Brusselse dakloze ‘ACM’, schreef Els Dietvorst drie jaar geleden de monoloog Ik ga naar mijn kippen. De tekst is een vervolg op de documentaire-trilogie die ze maakte rond het leven van deze filosoof-zwerver en zijn strijd om een waardig bestaan. Toen Dietvorst twee jaar later aan één van haar Skull-sculpturen werkte voor de Biënnale van Moskou, lag haar broer op sterven. Ook deze ervaring bracht haar tot het schrijven van een monoloog: Drijfhout.

In MEMENTO MORI! brengt Dietvorst beide solo's samen. De ene monoloog is de spiegel van de andere. De eerste wordt gespeeld door Dirk Roofthooft, één van Vlaanderens meest iconische acteurs, de tweede door de jonge Brusselse actrice Aurelie Di Marino. Verwacht je aan een theateravond over fragiliteit en vergankelijkheid, maar ook over universele thema’s als individualisering, globalisering, de relatie mens-natuur, en migratie.

• Els Dietvorst is documentairemaakster en beeldend kunstenaar. In haar werk zijn kunst en leven nauw met elkaar verbonden. Sinds ze in Ierland op een schapenboerderij werkt en woont, spelen natuur, leven en dood een almaar grotere rol in haar werk. Zowel in haar films als in haar beeldend werk toont ze steeds een groot maatschappelijk engagement.
Els Dietvorst was de afgelopen jaren te gast tijdens verschillende edities van het Burning Ice-festival. Ze presenteerde 2 films in première in het Kaaitheater: The Rabbit and the Teasel en I watched the white dogs of the dawn: deel één en twee van haar triptiek over de mens-natuur-relatie en onze voedselketen. MEMENTO MORI! !IROM OTNEMEM is haar eerste theatervoorstelling.

'Een intens poëtisch tweeluik over medemenselijkheid dat zich niet meteen laat vatten, maar des te langer nagalmt.' - De Standaard

'Herinneringen, observaties en dromerijen verweven zich tot een monoloog over de akelige kwetsbaarheid van het leven, warm en weerloos als een vers gelegd ei.' - De Morgen

'Het gaat er me om de condition humaine te proberen vatten, in al zijn tragiek, maar ook in al zijn schoonheid. - Els Dietvorst in Berg en Dal (Klara)

'Mijn films zijn een manier om contact te leggen.' - Els Dietvorst in À la carte (Bruzz)

tekst, scenografie & regie Els Dietvorst | met Aurelie Di Marino, Dirk Roofthooft | dramaturgie Esther Severi | lichtontwerp Luc Schaltin | spreiding Fabienne Beernaert | uitvoerend producent Kaaitheater

TALEN: Nederlands
WORLD PREMIERE
KAAITHEATER CO-PRODUCTION
IMAGINE 2020
op tournee

9-10-11 mei 2019 > deSingel (Antwerpen)

Presented by
Kaaitheater Imagine 2020