ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

We are your friends

theater
14—16.11.2013

De houdbaarheidsdatum van Europa

De Warme Winkel heeft een grote liefde voor geschiedenis en een fascinatie voor onze onoverzichtelijke en veelvormige tijd. In 2011 leerden we de groep kennen met hun serie De Weense Herfst waarin ze schrijvers van de vroeg-twintigste eeuw op hun eigenzinnige wijze portretteerden.

Deze keer zetten ze hun tanden in de crisis die nu door Europa waait. Naar analogie met de Arabische Lente vecht De Warme Winkel voor een Amsterdamse Lente: politiek-poëtische stukken die de vinger doortastend in de zere wond steken. Met hun vorige voorstellingen mengden ze zich in de ‘war of cultures’ en rekenden ze af met de crisis. Met hun nieuwe voorstelling We are your friends testen ze de houdbaarheidsdatum van Europa.

De Warme Winkel maakt deze voorstelling op vraag van Brussel, Praag, Lissabon, Toulouse, Amsterdam en Berlijn, maar weet niet welk land hun empathie (en triple-A rating) het hardst nodig heeft. De groep toont zijn solidariteit en test de uwe, op jacht naar originele perspectieven en pan-Europese vergezichten.

De Warme Winkel ziet zijn voorstellingen als gebeurtenissen waarin ze spelen met stijlen, vormen, verwachtingen, clichés en het publiek. Ze nemen de toeschouwers mee op een zoektocht door het onderwerp. In een speelse, geestige en zware strijd proberen ze de essentie en schoonheid ervan voor het voetlicht te brengen.

concept en spel Mara van Vlijmen, Maria Kraakman, Ward Weemhoff en Vincent Rietveld | eindregie Marien Jongewaard | compositie & geluidsontwerp Bo Koek | lichtontwerp Prem Scholte Albers | productie De Warme Winkel (Utrecht)

A House on Fire co-production; with the support of the Culture Programme of the European Union

TALEN: Engels
HOUSE ON FIRE
Presented by
Kaaitheater HOF – House on Fire