ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

A Talk

dans
performance
14.06.2012

Wanneer we met elkaar spreken…

Wat is de melodie van een liefdesverhaal? Met wat voor ritme twijfelen we aan elkaar ? Dansen we anders wanneer we elkaar geheimen vertellen? We praten iedere dag, over van alles en nog wat. Soms om iets over te brengen dat belangrijk voor ons is, soms slechts om het geluid van onze stem te horen. Jolika Sudermann en Alma Söderberg observeerden en beluisterden conversaties, van zichzelf en van anderen. Wat ze tegenkwamen was melodie, gebaar en ritme. Wanneer we met elkaar spreken, merkten ze, zijn we eigenlijk met elkaar aan het zingen en dansen. A Talk is een luchtig maar virtuoos spel van taalcomposities en taalimprovisatie, gebracht door een verfrissend en charmant vrouwenduo!

• Jolika Sudermann en Alma Söderberg studeerden recent af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten: Alma aan de choreografieafdeling (SNDO) en Jolika aan de mimeopleiding. Zij debuteerden met Freedom of Speech, die ze ontwikkelden voor Over het IJ Festival 2008 in Amsterdam. Deze korte voorstelling speelde op festivals en in theaters in heel Europa en won in 2010 de publieksprijs van het 100° Berlin Festival in de Sophiensaele te Berlijn. Alma en Jolika delen een fascinatie voor het verband tussen taal, muziek en dans.
  
Alma Söderberg is momenteel in residentie bij Workspace Brussels en toont een work in progress tijdens Working Title Platform, op 15 en 16 juni in de Kaaistudio's.

concept, choreography and performance Jolika Sudermann & Alma Söderberg | artistic advice Igor Dobričić, Martin Nachbar | light design Erik Gramberg, Tilo Schwarz | production management Stephanie Lühn | production hetveem theater (Amsterdam) | co-production zeitraumexit (Mannheim), FFT (Düsseldorf) | support Tanzfabrik (Berlin)