ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Spoken World Expo

expo
24.11—04.12.2010

GLOBE AROMA / IRMA FIRMA - 'HOME AND AWAY'
Kunstenares Ann Van de Vyvere zocht samen met een gemengde groep van expats, daklozen en vluchtelingen naar de betekenis van privacy en intimiteit - de fundamenten van een thuis. Want waar een mens ook woont, in een rijhuis of onder een brug, hij verzamelt steeds een aantal waardevolle objecten rond zich om een thuisgevoel te creëren. De expo Home & away werd een eerste keer samengesteld in het Jubelparkmuseum in april 2010. Nu komt een groep deelnemers opnieuw samen om hun meest waardevolle objecten tentoon te stellen in het Kaaitheater. Op woensdag 24/11 gaat in het Kaaitheater de filmdocumentaire in première, die het verhaal van de exposanten in beeld brengt.

Rondleidingen: De deelnemers aan het project geven rondleidingen op 26/11 van 19 tot 20 uur (in het Nederlands), op 27/11 van 19 tot 20 uur (in het Frans) en op 2/12 van 12.30 tot 13.30 uur (in het Nederlands). Een ticket voor de rondleiding kost €5. Reserveren kan via het bespreekbureau. Groepsrondleidingen worden ook op aanvraag gegeven: neem contact op via md@kaaitheater.be.


TANJA OSTOJIĆ - 'NAKED LIFE'
De Servische kunstenares Tanja Ostojić thematiseert in haar performances en publieke interventies de precaire situatie van vrouwelijke migranten in de EU. Daarbij gooit ze vaak haar eigen lichaam in de strijd. In Naked Life heeft zij het over de discriminatie van Roma en Sinti.


LISA VAN DAMME - 'ROMA IN GENT'
In december vorig jaar kwam een groep Roma in het nieuws omdat zij in Gent de winter moesten zien door te komen in een sloppenwijk van Nigeriaanse of Congolese allure. De jonge Gentse sociaal fotografe Lisa Van Damme maakte er een indringende en respectvolle reportage over.


ADRIAN PACI - 'CENTRO DI PERMANENZA TEMPORANEA
Het affichebeeld van Spoken World 2010 is afkomstig uit de video Centro di Permanenza Temporanea (2007) van de Albanese, in Milaan werkende kunstenaar Adrian Paci. De titel verwijst naar een Italiaans vluchtelingenkamp. In zijn video’s, sculpturen, installaties, foto’s en schilderijen verwerkt Paci vaak zijn ervaringen als vluchteling.

HOME & AWAY
participants Jean-Marie Semanda, Khaled Salah Diah, Yacine Makhbane, Greet Van Autgaerden, Stephan Fokou Tatchop, Abdoulaye Traore, Sergio Rangel Penzo, Aisha Riaz, Lies Craeynest, Annelies Vaneycken, Nourddine Bouali, Said El Jaroudi, Vera Medinskaya, Wahid Bouzid | production Globe Aroma | in association with Jubelparkmuseum / Musee du Cinquantenaire | support Vlaams minister van Cultuur, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Koning Boudewijnstichting / Fondation Roi Baudouin, Welzijnszorg | thanks to gc De Maalbeek, Ecre