ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

(k)no(w) more village

performance
11—12.04.2008

Vrolijk makend‘Er is zoveel pure, excentrieke, vrolijk makende vrijheid in de voorstellingen van Antonija Livingstone en Heather Kravas’, zegt de Canadese schrijver en regisseur Jacob Wren. ‘Het soort vrijheid dat we constant nodig hebben en waarvan we zelden weten waar ze te vinden.’


Antonija Livingstone kent u als een flamboyante danseres en performer bij Meg Stuart en Vera Mantero. In januari 2007 was ze in de Kaaitheaterstudio’s te gast met The Part, een even bizarre als geestige performance die ze realiseerde samen met de New Yorkse kunstenares Heather Kravas. Livingstone en Kravas tekenen opnieuw samen voor deze nieuwe dansperformance die in première gaat in The Kitchen in New York, één week voor ze de Studio’s aandoet.


De titel van de voorstelling is een pictogram. Het zegt ons dat we vertrekken, dat we een plek of  een situatie verlaten. In het dagelijkse leven lees je dit teken als je op doortocht bent, onderweg. Je ziet het gedurende slechts enkele ogenblikken. De voorstelling is een conditie, zoals wanneer je een dorp verlaat: ze draait om grenzen, ze houdt een onderzoek in.

by Antonija Livingstone & Heather Kravas
with special guests visual artist Daniel Davidson, securities, a butcher and a chef 
support CCN de Franche-Comté (Belfort), French-U.S. Exchange in Dance (FUSED), The Kitchen (New York), Kaaitheater 
delegate producer Marie-Andrée Gougeon & Cie Leveille Danse, Montreal