#brusselsdance

Voor dansers en choreografen is Brussel een unieke stad. Het netwerk van locaties die voluit inzetten op openheid en durf, werkt als een magneet op jonge kunstenaars vanuit heel Europa. Met Brussels, dance ! willen de Brusselse cultuurhuizen de creativiteit van de hoofdstad vieren. Kom samen met de makers en dansers in beweging, van 1 februari tot 31 maart in de hoofdstad van de dans.

Meer info

Trajal Harrell

CAEN AMOUR

dans performance

CAEN AMOUR
CAEN AMOUR

productie

vr 31.03 - za 01.04.17

Trajal Harrell belicht het moment in de dansgeschiedenis waar vrouwelijke artiesten de grenzen aftastten tussen amusement, erotische dans, en vroege experimenten in moderne dans. Hij laat CAEN AMOUR de vorm aannemen van een hoochie coochieshow. Met verleidelijke bewegingen lokken de schaars geklede ‘hoochies’ je richting backstage, om de festiviteiten aan de ‘coochie’- zijde te onthullen.

Meg Stuart, Jeroen Peeters & Jozef Wouters

Atelier III

dans performance

Atelier III
Atelier III

productie

do 30.03 - zo 02.04.17

Hoe stellen we ons de kunstruimtes van morgen voor? Hoe kunnen we die ontmoetingsplekken en laboratoria voor het samenleven herzien? De kunstenaars van Damaged Goods bezetten een oude fabriek in Molenbeek — die momenteel het Decoratelier van scenograaf Jozef Wouters huist – om met die prangende vragen aan de slag te gaan.

Marc Vanrunxt

Prototype

dans muziek

Prototype
Prototype

productie

wo 15.03.17

Marc Vanrunxt maakt een dansvoorstelling rond het werk van einzelgänger Lucien Goethals, pionier van de Vlaamse elektronische muziek. Het resultaat fungeert als een reis door de tijd naar wat in de jaren zeventig nog muziek van de toekomst was – en mogelijk nog altijd zo klinkt.