Antonija Livingstone [Montréal]

The Part

The Part
The Part

19.01 – 20.01.2007

Femme fatale en kerstman…

De Canadese Antonija Livingstone is vooral bekend als danseres bij Meg Stuart/Damaged Goods, Benoît Lachambre en Vera Mantero. The Part is haar eerste eigen creatie, een zeer geestige mix van theater, performance en dans.

In The Part gaat zij aan de slag met een oude sofa, een fles wodka, een pruik, een baard en zelf gefabriekte muziek. Zij is zowel femme fatale als kerstman, speelt moeiteloos met het onderscheid tussen man en vrouw, switcht van het alledaagse naar het absurde en creëert een eigen wereld waarin al die elementen samengesmeed worden tot een bizarre cocktail.

De inspiratie voor deze solo deed Livingstone op in een workshop die zij in 2004 bijwoonde in de Gentse Vooruit en waarin taal, hypnose, sensaties en perceptie de centrale thema’s waren. The Part maakt deel uit van een reeks dansen die zij samen met de New Yorkse kunstenares Heather Kravas maakte. De voorstelling werd enthousiast onthaald in België, Canada en Frankrijk.


chorégraphie, performance, son, scénographie Antonija Livingstone
assistante artistique Heather Kravas
producteur délégué Marie-Andrée Gougeon (Daniel Léveillé danse)
soutien Canada council for the Arts, Daniel Léveillé danse company (Montréal)
remerciements à Oliver Bertrand, Heather Kravas, Vera Mantero,Meg Stuart, Benoît Lachambre, Meg Stuart, Myriam Van Imshoot, Barbara Raes, Lisa Nelson, Jonathan Inksetter, Christine Duncan, Ronnie Nilsson, Angela Wand, P. Nalle Laanela, Loup Abramovici, les Bains, L’animal â L’esquena studio, Hedvigsdal.