ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

SOUS LES PAVÉS, HET STRAND / ONDER DE STENEN, LA PLAGE

Festival

–looking for another possible Brussels–

In dit nieuwe serie stadsfestival zoekt het Kaaitheater onder het grauwe beton en de straatstenen van de Noordwijk naar het Brusselse superdiverse leven in al haar vormen en kleuren. We roepen daarvoor de poëtische en revolutionaire geest van ’68 op, om samen te dromen van een betere stad. De inzet: een rechtvaardige stad ‘for the many’ die als vruchtbare humus de juiste voorwaarden creëert voor een bloeiend stadsleven. Ook een stad die bewust plaats maakt voor levensvormen die niet zelden onder de voet worden gelopen in grootscheepse processen van stadsontwikkeling – voor sociaal-economisch lagere klassen, vrouwen, mensen met een cultureel diverse achtergrond, de LGBTQ+ gemeenschap, kinderen, mensen met een beperking, en niet te vergeten de natuur.

Het Kaaitheater biedt een open podium aan makers en denkers die experimenteren met andere manieren van leven, werken en wonen. Het gaat om kritische stemmen die de grondvesten bevragen waar klassieke top-down stadsplanning op rust. Zij onderzoeken duurzame strategieën die mens en natuur centraal stellen. Om vanaf de grond te bouwen aan alternatieve systemen voor een ander mogelijk Brussel.

Schrijf mee aan dit nieuwe narratief voor onze geliefde stad! Laat je informeren en verrassen door de vele lezingen, workshops, interventies, performance, film, expositie en last but not least, een nazomers buurtfeest op ons ‘strand’ aan de Akenkaai.