ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Panorama Ring Ring

installatie
#MeetMeOutside
#MadeInBxl
#ChangingTheCity
10—11.09.2021

Panorama Ring Ring geeft je een uniek 360° panoramisch uitzicht op bijzondere locaties in en rond de Noordwijk, die aan de vooravond staat van radicale veranderingen. Ga op zoek naar één van de uitkijkposten, beklim die en bel met één van de operators. De verhalen van Rua Breathnach, Pascal Verbeken, Ubah Cristina Ali Farah of Grażyna Plebanek leiden je blik vervolgens langs de onzichtbare lagen die de stad vormen – van geschiedenis, politiek en economie tot cultuur – en de levensverhalen die tussen de kieren naar boven komen.

Wat voor leven schuilt er achter de façades van de flatgebouwen, onder de bruggen, in het kanaal of in de wolken boven de torens? Van kassei tot zandhoop, van stadsezel tot vastgoedontwikkelaar, je maakt een live kijk- en luisterspel mee dat het stadslandschap rondom je bezingt zoals het nu is. Samen vormen deze vier uitzichten een bloemlezing van de Noordwijk, geschreven door vier schrijvers die een bijzondere band hebben met dit deel van de stad.

Het start- en eindpunt vind je bij het Panorama Call Center op de Akenkaai, waar je je persoonlijke instructies voor het parcous kunt ophalen. Je luistert via je eigen telefoon, dus zorg dat die goed opgeladen is – en neem voor je comfort eigen oortjes of koptelefoon mee. We raden aan om de voorstelling te ervaren met een tweede persoon, daar is maar één gereserveerd tijdslot voor nodig.

DE PANORAMA RING RING OPERATOREN

Rua Breathnach is een Ierse dichter en theaterauteur die al jarenlang aan de rand van Brussel woont. In 2020 publiceerde de Brusselse uitgeverij MaelstrÖm reEvolution Breathnachs lange prozagedicht The City Next Door, de poëtische neerslag van een grote tocht door Brussel. Voor het Passa Porta Festival 2021 bewerkte hij deze tekst tot een leesperformance in vele talen.

Pascal Verbeken heeft al lang een fascinatie voor Brussel, en schreef onder meer Arm Wallonië, Grand Central Belge en Tranzyt Antwerpia. Zijn boeken stonden op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs en de shortlist van de ABN Amro-prijs voor Non-Fictie. In Brutopia. De dromen van Brussel maakt Verbeken een grote reis door de geschiedenis en het heden van een aantal Brusselse wijken.

Ubah Cristina Ali Farah is een Italiaanse schrijfster uit Verona. Ze heeft een Italiaanse moeder en een Somalische vader, en woont al jaren in Brussel. Traumaverwerking en orale literaire tradities zijn belangrijke aandachtspunten in haar werk. In Brussel is zij o.a. actief betrokken bij het Asmara-Addis Literary Festival (in Exile), een initiatief van Sulaiman Addonia.

Grażyna Plebanek is een Poolse schrijfster en journaliste die in 2005 naar Brussel verhuisde. Naast columns voor Polityka en Wysokie Obcasy schrijft ze proza en scenario’s. Centraal in haar werk staan thema’s als boksen, gender, moraal, verlangen, erotiek, geweld tegen vrouwen en multiculturalisme. In 2021 verscheen in Polen een nieuw boek met literaire essays over ‘dierlijk Brussel’.

concept & dramaturgie Caspar van Gemund (Club Interbellum) | curatie & ontwikkeling Kaaitheater, Club Interbellum, Passa Porta, BNA-BBOT

DUUR: 90 min.
TALEN: Nederlands Frans

Gratis op vertoon van je festivalbandje.
koop je bandje

Presented by
Kaaitheater Passa Porta