Kwiheba, Rita Habib, Julia E. Dyck and others

Rest in Joy

Rest in Joy
Rest in Joy

11.06.2023

Welkom op de tweede dag van de JOY editie van TiNWwP. We bieden een vriendelijke ontvangst van je ziel om te komen zoals je bent, en om gewoon te zijn met ons.
We wijden dit tweede deel aan Rest in Joy: een moment van collectieve fragmenten en manifestaties met artistieke installaties, meditaties, onze Tears of Joy en een Pleasure Portal Group Hypnosis.

Ons voorstel is om te vertragen, op adem te komen en collectieve rust te ervaren, elk op onze eigen manier. We nodigen mensen uit die ons inspireren, die op een collectieve en liefdevolle manier iets weven dat we belangrijk vinden om te belichten. De uitgenodigde kunstenaars creëren een gezellige en comfortabele om je lichaam te helpen loslaten en rusten. Met hypnotiserende, meditatieve en artistieke voorstellen van Kwiheba, Rita Habib, Julia E. Dyck en anderen.

Laat ons samen te rusten in Vreugde.


★彡Rest in Joy彡 

15:00 - 20:00 Inner peace is political - ONGOING INSTALLATION by Rita Habib 
15:00 - 16:30 Nos larmes de Joie - PERFORMANCE & COLLECTIVE SUSPENDED MOMENT by Kwiheba
17:00 - 18:00 Pleasure Portal Group Hypnosis by Julia E. Dyck
18:00 - 20:00 Collectif care circle

 

15:00 > 20:00 - installatie
Rita Maria Habib
Interior peace is political

Rita Maria Habib verbindt zich met haar herinneringen om vreugde te vinden. Ze vraagt zich af wat haar op een positieve manier met haar cultuur verbindt. Of het nu de herinnering is aan het baden in de Middellandse Zee of de smaken van haar voorouderlijk land, deze elementen zijn aanwezig in haar creaties. Hen probeert tegenstellingen te verzoenen en pijn te verfraaien om er iets positiefs van te maken. Het thema van deze tentoonstelling is water, de bron in elke zin van het woord. Hoe ziet vreugde eruit in een wereld die het probeert te bagatelliseren? Kan het eerlijk bestaan in een maatschappij die ons ervan probeert te beroven? Is er een plaats, zelfs in onszelf, waar we onze batterijen kunnen opladen?
• Sinds hun afstuderen in video werkt Rita Maria Habib binnen een aantal geëngageerde Brusselse kunstprojecten. Hen is een ND, queer, Libanese en multidisciplinaire kunstenares die zich uitdrukt door middel van tekeningen, collages en tekst. Hen haalt hun inspiratie uit momenten van pauze en contemplatie, innerlijke gevoelens en herinneringen. Via hun creaties bevraagt en ensceneert hen de mogelijkheid van een andere wereld binnen onze maatschappij, een wereld die al bestaat door onze ervaringen.

 

15:00 > 16:30 - performance & collectief moment
Kwiheba
Nos Larmes de Joie

We krijgen zelden de kans om onze tranen, onze lach en onze kwetsbaarheden te verzamelen. Onze acties worden bepaald door wat we wel of niet moeten doen. Onze vreugdetranen worden opgevat als een heiligdom, een uitnodiging tot innerlijke rust. Een plaats waar we ons kunnen verbinden door stilte en woorden. Ook een plek van vreugde. Deze veelzijdige voorstelling begint als een collectief werk en wordt vervolgens gedragen door Kwiheba in een dansritueel geïnspireerd op de Intore (een Rwandese krijgersdans).
• Als kind had Clauvis Uwonkunda of KWIHEBA een zeer pessimistische kijk op de wereld. Oorlog, ellende en dood waren begrippen die hem tot in het diepst van zijn hart pijn deden. Daarom leefde hij zich uit in zijn diepste fantasieën in een poging aan deze gevoelens te ontsnappen. Maar na verloop van tijd besefte hij dat de verbeelding de sleutel is tot zijn redding, het zwaard en het schild tegen de wanhoop. Hij probeert te reflecteren en te genezen door middel van schilderijen, tekeningen, woorden, rituelen en vele andere disciplines.

 

17:00 > 18:00 - hypnose
Julia E. Dyck
Pleasure Portal Group Hypnosis

Deze groepshypnosesessie die je uitnodigt om toegang te krijgen tot de kracht van de trancetoestand en het potentieel van het onderbewustzijn om werelden van plezier en vervulling te cultiveren en te speculeren. De ervaring combineert de praktijk van hypnotherapie met de synergie van stem, elektronica en resonerende instrumenten. In deze diepe ontspannen toestand zullen een hypnotisch verhaal en een live soundscape je meenemen op een odyssee door het theater van je eigen geest en de poorten van mogelijkheden openen.
Julia E. Dyck is een kunstenaar en hypnotiseur wiens relationele en speculatieve praktijk de mogelijke verbindingen tussen het lichaam, (sub)bewustzijn en technologie onderzoekt door middel van performance, compositie, installatie en transmissie. Door diensten en handelingen van zorg aan te bieden, creëert Dyck ruimtes, situaties en ervaringen van transformatie.

There's more

Bouchra Lamsyeh & Johanna Couvée

There is Nothing Wrong with People IV: Joy

There is Nothing Wrong with People IV: Joy
There is Nothing Wrong with People IV: Joy
za 10.06 - zo 11.06.23

There is Nothing Wrong with People, but you cannot self-love your way out of systemic oppression (TiNWwP) staat voor een vierdelig artivistisch programma, dat pleit voor geestelijke gezondheid en sociale rechtvaardigheid. De laatste editie staat in het teken van blijheid, met een tweedaagse zomerprogramma vol workshops, performances en lezingen en een memorabel slotfeest

Sihame Haddioui

Exhibit A

theater

Exhibit A
Exhibit A
De Kriekelaar
za 10.06.23

In Exhibit A probeert Haddioui haar familiegeschiedenis te verweven met de wereldgeschiedenis - van het intieme tot het politieke, waarbij ze kwesties van onderdrukking bekijkt door een prisma van lichamen in de marge. Door de schijnwerpers te richten op onzichtbaar gemaakte lichamen, nodigt Haddioui ons uit om, in een woedend vrolijke voorstelling, de mechanismen van onderdrukking in vraag te stellen die op haar lichaam en dat van haar familieleden worden uitgeoefend door kapitalisme, kolonisatie en het patriarchaat.

Sarah Bekambo, Anissa Boujdaini & Laura Nsengiyumva

Positive vibes only?

conversations

Positive vibes only?
Positive vibes only?
De Kriekelaar
za 10.06.23

'Toxische Positiviteit' kan worden omschreven als de druk om alleen positieve emoties te tonen, waarbij moeilijke emoties worden onderdrukt ten gunste van een vrolijke en vaak vals-positieve façade. Op deze JOY editie van TiNWwP nodigen we je graag uit voor een gesprek met activisten en kunstenaars om te reageren op dit gebod tot positiviteit dat we allemaal kunnen ervaren.

TiNWwP x Timiss x Kaaitheater x Zinneke present

TiNWwP Closing Party - Joyful Joyful Joy

party

TiNWwP Closing Party - Joyful Joyful Joy
TiNWwP Closing Party - Joyful Joyful Joy
Zinneke
za 10.06.23

We eindigen de eerste cyclus van TiNWwP, met een feest! Kom, reclaim en vier je innerlijke en uiterlijke JOY met ons.