ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Moussem Cities: Teheran

Festival
Kaaistudios

Het jaarlijkse festival Moussem Cities richt telkens de blik op een andere metropool uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Artiesten uit de regio en uit de diaspora bieden een kijk op hun stad en hun werk. Na edities rond Beirut, Casablanca, Damascus, Algiers en Dakar staat deze keer Teheran in de schijnwerpers.   

Met meer dan 10 miljoen inwoners is grootstad Teheran het culturele en commerciële hart van Iran. Doorheen de eeuwen kende de stad met zijn rijke historie en immens cultureel erfgoed een grote invloed op de wereld. Vandaag staan burgerrechten, artistieke vrijheid en mobiliteit van kunstenaars onder grote druk, zoals de recente protesten aantonen. Ook nu blijft de stad een dynamisch centrum voor hedendaagse kunst: met zijn wereldvermaarde filmmakers en rijke tradities in muziek, theater en literatuur, blijft Teheran een sterke en veerkrachtige broedplaats voor artistieke creatie.  

Kaaitheater is vaste partner van Moussem Cities voor het podiumkunstenluik van het festival. Samen presenteren we Time Paranoia van Masoumeh Jalalieh, The Possible van Naghmeh Manavi, Plus-Minus Seven van Kimia Khatibzadeh, Immemorial van Azade Shahmiri en May I Show You? van Ehsan Shayanfard.  

Moussem Nomadic Arts Centre ondersteunt kunstenaars en maakt programma's die vorm geven aan de hedendaagse globale kunstscène, vertrekkend vanuit de samenstelling van de stad met haar verschillende diaspora’s. Moussem Cities Teheran is een samenwerking met BOZAR, Kaaitheater, KVS, Cinema Aventure en Comment peut-on être persan?