Mădălina Dan & Agata Siniarska [RO, PL/DE]

Mothers of Steel

Mothers of Steel
Mothers of Steel

05.12 – 06.12.2019

Tijdens een meditatieve huilmarathon van bijna een uur, bevragen twee futuristische vrouwelijke personages de mechanismen die van persoonlijke emoties een politiek fenomeen maken. Agata Siniarska en Mădălina Dan belichamen twee Artificiële Emotionele Intelligentie-robots die al wenend een reeks iconische momenten bekijken uit het verleden van hun verloren vaderland, respectievelijk Polen en Roemenië. In een choreografie met video en grote vellen papier – tegelijk betogingsborden en drogende was – worden hun tranen van zwakte een daad van politieke kracht.

• Mădălina Dan is een Roemeense danseres, choreografe en dramaturge. Agata Siniarska woont en werkt in Berlijn, focust op performance, video en tekst, en was medeoprichtster van het intersectionele kunstcollectief ‘female trouble’. Op uitnodiging van Europalia Romania staat dit duo voor de eerste keer in het Kaaitheaterprogramma.


concept and performance Mădălina Dan, Agata Siniarska | dramaturgical assistance Mila Pavicevic, Siegmar Zacharias | sound, video, graphic design Diego Agulló | production Art Stations Foundation by Grażyna Kulczyk | co-production Konfrontacje Teatralne, Fabrik Potsdam, Alfred ve Dvore

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Eszter Salamon

MONUMENT 0.8: Manifestations

dans performance

MONUMENT 0.8: Manifestations
MONUMENT 0.8: Manifestations
Kaaitheater
vr 17.01 - za 18.01.20

Waarom is het belangrijk om de gemarginaliseerde geschiedenis van feminisme in Roemenië en Oost-Europa voor het voetlicht te brengen? En wat kan dit betekenen voor ons collectieve, historische bewustzijn? Met een collage van feministische stemmen, artistieke gebaren, historische avant-garde en traditionele songs focust Eszter Salamon op Roemeense geschiedenissen.