ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

IN KOOR!

muziek
performance
#ILoveMusic
21.09.2017

Beginnen en herbeginnen

IN KOOR! is een muziektheaterproject van de Brusselse performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij de KOE. Samen met niet-geoefende zangers – theaterstudenten van KASK Gent en twaalf amateuracteurs – buigen ze zich over het repetitieproces van een zangstuk. In een koor oefenen mensen eindeloos om uiteindelijk tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen. De missers, herhalingen en uitschuivers die zich daarbij voordoen vormen het speelmateriaal van deze voorstelling. Want mensen zijn het kwetsbaarst wanneer ze (nog) niet kunnen wat ze zo graag willen.

IN KOOR! is niet alleen een ode aan de foute aanhef, de valse noot en de nog wankele stem, uit balans én cadans. Het is tevens een carrousel waarin de makers in- en uitzoomen op het proces, de repetitie, de verbetering, de hoop, de (dis)harmonie, en op hoe individualiteit zich verhoudt tot samenhorigheid. Wie komt voor mooie cantates en virtuoze stempartijen, zal het moeten stellen met muziektheater dat van vals zingen een kunst weet te maken.

Komm, süßer Tod, komm, selge Ruh!
Komm, führe mich in Friede,

weil ich der Welt bin müde,
ach komm, ich wart auf dich,
komm bald und führe mich,
drück mir die Augen zu.
– J.S Bach

De kunst van het beginnen (met zingen) - Een interview in De Morgen

"In koor! gaat over onvolkomenheid en ‘herbeginnen’: de ware betekenis van repeteren." - Een interview in De Standaard

concept, tekst & regie Myriam Van Imschoot & Willem de Wolf | dirigent Jean-Baptiste Veyret-Logerias | met Lieve Baele, Simon Baetens, David Compernolle, Brigitte De Clercq, Maarten De Graeuwe, Jan Delestinne, Nona Demey, Jos Deraedt, Louis Kindt, Louis Janssens, Briek Lesage, Bart Locy, Marie Mignolet, Imke Mol, Chris Reyns, Timo Sterckx, Linda Van de Wielle, Rita Van den Broecke, Naomi Van Der Horst, Tamara Van IJperen, Flor Van Severen, Myriam Vancraeynest, Mats Vandroogenbroeck, Kathleen Wijnen | productie CAMPO, de KOE, KASK

Part of
DUUR: 120 min.
TALEN: Nederlands
IMAGINE 2020
Presented by
Kaaitheater Imagine 2020