ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Iemand van ons

theater
#BigNames
#MadeInBxl
#Tender
26.03—01.04.2020

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

 

Met wie zou je graag eens de lakens delen?
En waar zou je het dan over hebben?

 

Voor deze ‘remake’ van Iemand van ons (2005) mobiliseert Tristero een doorgewinterde cast met véél levenservaring. Reinhilde Decleir, Mark Verstraete, Janine Bischops, Bob De Moor, Kristin Arras en Kris Smet klimmen samen in een groot bed, en praten over politiek, de liefde en het leven. Met een trefzeker gevoel voor humor tasten ze elkaar af, liggen ze te luisteren en te woelen en geven ze zichzelf bloot.

Iemand van ons is een voorstelling vol grote en kleine uitspraken: clichés, statements en geheimen volgen elkaar aan een hoog tempo op. De spelers bieden – ontwapenend en schalks – een inkijk in hun gedachtewereld en privéleven. In een stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

• Het Brussels theatercollectief Tristero staat garant voor wrange komedies, hedendaagse dramaturgie, bewegingstheater of een mix van dat alles. Kristien De Proost, Youri Dirkx en Peter Vandenbempt maakten de ‘oerversie’ van Iemand van ons in 2005. De originele versie stond ook op de affiche van het Kaaitheater, net als zowat alle werk van Tristero.

‘Een schot in de roos.’ — De Standaard

‘Klein tekstpareltje gebruikt theater tegelijk als spielerei en kansel.’ — De Morgen

met Reinhilde Decleir, Mark Verstraete, Janine Bischops, Bob De Moor, Kristin Arras, Kris Smet | concept & tekst Peter Vandenbempt | vormgeving Emma Denis | uitvoering decor Wing Nuts Decor | fotografie Youri Dirkx | techniek Bart Luypaert, Tom Bruwier | coproductie Kaaitheater & Perpodium | tourneeplanning & promotionele ondersteuning www.thassos.bemet de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest & de Belgische Tax Shelter

DUUR: 85 min.
TALEN: Nederlands
KAAITHEATER CO-PRODUCTION
WORLD PREMIERE

+ een nagesprek op 27/03