Ant Hampton [UK/DE]

Crazy But True (8+)

Crazy But True (8+)
Crazy But True (8+)

21.09.2017

→ Het aantal wilde dieren op aarde is de afgelopen 40 jaar gehalveerd.
→ Je kunt geen zelfmoord plegen door je adem in te houden.
→ Vlinders proeven met hun voeten.

 

Onbevreesd nieuwsgierig

Kinderen hebben een onstilbare honger naar ongewone weetjes met een hoog ‘crazy but true’-gehalte. In deze performance vormen kinderen tussen acht en elf jaar een panel van ‘experts’. Via een hoofdtelefoon krijgen ze een tekst ingefluisterd. Ze herhalen wat ze horen, en presenteren zo een groeiende lijst buitengewone feiten. Terwijl sommigen heel grappig zijn, beschrijven anderen een wereld waar het volwassen publiek vaak collectief verantwoordelijk voor is. Het eenvoudige opzet maakt gebruik van minimale middelen, maar weet des te meer te fascineren, hoe langer je blijft volgen. Bereid je voor op een tedere, generatie-overschrijdende confrontatie die zigzagt tussen tragische én komische extremen!

• Ant Hampton is gekend voor geautomatiseerde structuren (autoteatro) en niet-gerepeteerde performatieve situaties. Hij stond al in het Kaaitheater-programma met The Extra People, en – tijdens Performatik17 – Someone Else en The Quiet Volume.


by Ant Hampton | creative producer Katja Timmerberg, Livia Piazza | co-production Kaaitheater (Brussels), Rotterdamse Schouwburg, Artsadmin (London), Kunstencentrum Vooruit (Ghent) | support Espacios Revelados (Santiago de Chile), Escenas do Cambio (Santiago de Compostela), ‘No Future’ Performance Biennial (Athens)

There's more

Kaaitheater en Ant Hampton zoeken jonge spelers (8>11j)

Wist je dat, it’s Crazy But True!

Kaaitheater en Ant Hampton zoeken jonge spelers (8>11j)
Kaaitheater en Ant Hampton zoeken jonge spelers (8>11j)

Wanted

wo 21.06.17

Heb of ken jij kinderen die van acteren houden? Wil je ze wel eens bezig zien op de scène van het Kaaitheater, in een grappige maar ook onthutsende voorstelling over de toestand van de wereld? Dan is dit het uitgelezen moment om ze in te schrijven.

Christophe Meierhans & Ant Hampton

The THING

performance workshop

The THING
The THING
Kaaistudio's
ma 25.09 - vr 06.10.17

THE THING is een geautomatiseerde, hybride belevenis van vier episodes, die het midden houdt tussen performance, workshop en ontdekkingsreis. Samen met 8 tot 12 deelnemers open je een koffer, om een verrassende mix van instructies en triggers te volgen. Maak een sprong in het ongewisse!

Peter Venmans

Over Hannah Arendt en Nataliteit

talk

Over Hannah Arendt en Nataliteit
Over Hannah Arendt en Nataliteit
Kaaitheater
do 21.09.17

We beginnen ons seizoen rond rituelen en rituele praktijken met een lezing rond het idee van nataliteit bij Hannah Arendt – het vermogen van de mens om op verschillende momenten in het leven opnieuw te beginnen.

Myriam Van Imschoot & Willem de Wolf

IN KOOR!

muziek performance

IN KOOR!
IN KOOR!
Kaaitheater
do 21.09.17

Samen met niet-geoefende zangers buigen Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf zich over het repetitieproces van een zangstuk. De missers, herhalingen en uitschuivers die zich daarbij voordoen vormen het speelmateriaal van deze voorstelling. Want mensen zijn het kwetsbaarst wanneer ze (nog) niet kunnen wat ze zo graag willen.