ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Burning Ice #5

Festival

WE THE GARDENERS…

Natuur en cultuur, het is altijd een gespannen relatie geweest. Waar cultuur de mens ooit moest beschermen tegen de natuur, moeten we nu de natuur beschermen tegen de cultuur. Al onze ecologische intenties ten spijt, vinden we vandaag nog altijd dat de natuur er ‘voor ons’ is. De klimaatverandering, de explosie van de wereldbevolking en de slinkende voorraden van nogal wat natuurlijke hulpbronnen zetten deze antropocentrische houding onder steeds grotere druk maar van een ommeslag is nog geen sprake. De natuur moet in de eerste plaats economisch nuttig zijn en daarnaast mag zij ons ook nog wat esthetisch plezier verschaffen.
  
In de vijfde editie van Burning Ice tonen we werk van kunstenaars voor wie de oplopende spanning tussen natuur en cultuur als inspiratiebron diende. We laten zoals steeds ook wetenschappers en theoretici aan het woord, over stadstuinen en volkstuintjes, over het verlangen naar wildernis, over biodiversiteit, landschapsarchitectuur, de voedselcrisis, …
  
Tijdens Burning Ice kan u niet alleen in het Kaaicafé iets eten. In de Kaaistudio’s is er een duurzaam aanbod met regionale producten.

 

Programmed in Burning Ice #5:

Events