Radouan Mriziga [MA/BE]

55

55
55

24.01 – 23.11.2017

Sensualiteit en het rationele

55 is de eerste eigen creatie van de Marokkaanse choreograaf Radouan Mriziga. Het stuk ging in 2014 in première in de Kaaistudio’s en was in 2015 te zien tijdens Kunstenfestivaldesarts. Sindsdien toert Mriziga wereldwijd met deze solo.

Wat 55 zo bijzonder maakt is de specifieke danstaal van Mriziga: een confrontatie tussen lichamelijkheid en strikte concepten, tussen sensualiteit en het rationele. Met zijn eigen lichaam als maat creëert hij een architecturale vorm. De dans of de beweging is voor hem een middel om iets anders te bereiken. Traag en secuur gaat hij tewerk, op een subtiele manier spelend met je verwachtingen. Zijn achtergrond en verschillende invloeden komen in dit werk samen tot een boeiende hybride.

• Na dansstudies in Marokko, Tunesië en Frankrijk studeerde Radouan Mriziga af aan PARTS. Ondertussen woont en werkt hij in Brussel. In het Kaaitheater was hij vorig seizoen te gast met 3600, na 55 het tweede deel van een trilogie. Het sluitstuk zie je later dit seizoen: 7. Hij is artist-in-residence bij het Kaaitheater.


concept and performance Radouan Mriziga | production Moussem Nomadic Arts Centre | co-production C-mine (Genk), WP Zimmer (Antwerpen) | in collaboration with Cultuurcentrum Berchem, Pianofabriek (Brussel), O Espaço do Tempo (Portugal), STUK (Leuven)

There's more

Radouan Mriziga

7

dans

7
7
Kaaitheater
wo 17.05 - za 20.05.17

Iedere tijd heeft zijn wereldwonderen. Een idee van het onmogelijke, dat men dan toch bouwt, groter en indrukwekkender dan al het voorgaande. In 7 plaatst Radouan Mriziga twee maatstaven tegenover elkaar. De gebouwde wereld, gemaakt om te imponeren, en het ultieme wereldwonder: het menselijke lichaam zelf.

Radouan Mriziga

Radouan Mriziga
Radouan Mriziga

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021