ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Swallow Me Whole

theater
How to Be Many on Earth?
18—18.11.2023

Een bioloog, alleen, op grotendeels onontgonnen terrein. Ze is gewapend met een fascinatie voor zwammen, octopussen en ecosystemen. Op haar ontdekkingstocht wordt ze uitgedaagd door de grootsheid van bovennatuurlijke krachten en begint ze te wankelen. Hoe minder ze weet, hoe meer ze besmet wordt. Tot we één zijn.

De solo Swallow Me Whole is geïnspireerd op Jeff VanderMeers ‘new weird’-roman Annihilation. Zowel deze performance als zijn boek bevragen de relatie van Westerse wetenschappers met de natuur en kijken naar de echte betekenis van observatie en obsessie. Door de grenzen tussen mentale en fysieke toestand te vervagen zoekt Swallow Me Whole naar wat het betekent om oog in oog met het onbegrijpelijke te staan.

Deze voorstelling maakt deel uit van Ecopolis 2023: Hope is Action. Bekijk het hele programma hier.

Flora Van Canneyt is theatermaker, performer en toneelschrijver. Ze studeerde Engelse Literatuur aan Ugent, en vervolgens Drama aan het Conservatorium van Antwerpen en aan RITCS Brussel. Haar werk speelt met het politieke potentieel van radicale verbeelding en onderzoekt ecologie, wetenschapsfilosofie en de identiteit van ‘de buitenstaander.’

Ans Van Gasse (zij/haar/die/hun) is verhalenverteller in theater, performance en visuele media. Ze behaalde een Master in Theater- en Filmstudie aan de UAntwerpen en werkt nu haar Master Schrijven voor film en performance aan RITCS af. Hun is actief als communicatiemanager in het veld van inclusieve dans en hun grootste streefdoel is verhalen verzinnen die de veelheid aan perspectieven op de wereld kunnen bevatten. Dit doet ze op de scène en in illustraties en klank.

concept and performance Flora Van Canneyt | text and dramaturgy Flora Van Canneyt & Ans Van Gasse | sound design Simon Weyts | light design Tuur Decoene | coaching Atta Nasser

 

DUUR: 60 min.
TALEN: Engels
ACT

16:45-17:30 Nagesprek Facts in Fiction. Met Sébastien Hendrickx & Flora Van Canneyt

20€
18€
14*€
12€
8€