ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Moddertong

theater
How to Be Many on Earth?
18—18.11.2023

Moddertong is een caleidoscopische vertelling die het alledaagse leven oproept van een gemeenschap in een niet gepreciseerde tijd en plaats. Alles staat magisch met elkaar in verband: de zon, planten en dieren, mensen en mensgemaakte dingen. Gaandeweg ontspint zich een tragikomedie waarin ontelbare wezens elkaar ondersteunen én dwarsbomen.

In een beschrijvende, eerder dan moraliserende vertelling, passeren Grote Onderwerpen de revue, in de vorm van praktische problemen en uitdagingen. Klimaatverandering, degrowth, gender-issues. Als vanzelfsprekend – maar niet zonder conflict – maken ze deel uit van deze sociale utopie.

Sébastien Hendrickx werkt meerdere jaren door aan deze voorstelling, die zich tot de begrippen 'moeder', 'taal' en 'aarde' verhoudt. Onder invloed van doorlopend onderzoek en voortdurend wijzigende omstandigheden neemt Moddertong steeds andere gedaanten aan. 

Deze voorstelling is deel van Ecopolis 2023: Hope is Action. Vind het volledige programma hier

“We verlaten de zaal even opgelucht als bezorgd. Het is nog niet te laat.” – Etcetera

• Sébastien Hendrickx werkt als podiumkunstenaar, dramaturg, kunstcriticus en docent. Hij werkte al samen met onder anderen Benjamin Verdonck, Thomas Bellinck, Jozef Wouters, Mette Edvarsen en David Weber-Krebs. Na The Good Life is Moddertong zijn tweede voorstelling. Hij verwerkte de voorstelling ook tot een kortverhaal, dat je hier kan lezen. Hendrickx is politiek actief als co-organisator bij Extinction Rebellion en als iinitiatiefnemer en woordvoerder bij Het Burgerparlement / Le Parlement Citoyen.

text, play & scenography Sébastien Hendrickx | coach Willem de Wolf |  production De Kunstenwerkplaats & myotherwork.wordpress.com | research support KASK/School of Arts | residencies De Monty, De Grote Post, Workspacebrussels, C-Takt, WP-Zimmer, De Kunstenwerkplaats, KAAP | co-production C-Takt, Viernulvier | thanks to Katrien Stragier, Jan Ritsema

 

DUUR: 50 min.
TALEN: Nederlands

Nagesprek 16:45-17:30 Facts in Fiction. Met Sébastien Hendrickx & Flora Van Canneyt

20€
18€
14*€
12€
8€